Följ oss på Facebook

Konst: Stephen Wiltshhire

Publicerat 2017-03-06

Stephen Wiltshhire är en konstnär som målar detaljerade bilder av städer.

Stephen Wiltshhire är en konstnär som målar detaljerade bilder av städer. Han har en spektakulär talang för att måla verklighetstroget och för att göra exakta representationer. Han behöver bara titta väldigt fort på en stad för sedan kunna måla av den exakt. Stephen har också tilldelats priser för sina insatser inom konstvärlden. Hans konst är populär över hela världen och är omnämnd i många viktiga konstnärliga sammanhang.

Stephen föddes i London, Storbritannien av västindiska föräldrar den 24 april 1974. Som barn var han stum och kunde inte relatera till andra människor. vid treårs ålder fick han diagnosen autism. Han hade då inget språk och levde helt i sin egen värld. Vid femårs åder skickades Stephen till skolan Queensmill i London där det snabbt blev uppenbart att hans sätt att kommunicera med världen var genom att måla. Han började rita djur, sedan bussar och slutligen byggnader. De förstod snart att det bodde en konstnär inom Stephen.

Översatt från: Stephenwiltshire

Se dokumentären om Stephen Wiltshhire.

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.