Följ oss på Facebook

Mode: Modedesigner gör kläder för rullstols användare

Publicerat 2017-03-28

IZ Adaptive " presenterar kläder särskilt utformade för att se ut och fungera bäst när man bär dem sittande i en rullstol, till skillnad från konventionella kläder, som görs för att sitta och kännas bästa när de står.

Efter år av att designa kläder för ”the runway”, bytte den kända Toronto designern Izzy Camilleri fokus hon ville hjälpa människor i rullstol att se sitt bästa ut. 

jeansJeansen till exempel, har en stigning i ryggen så det finns inga rynkor i fronten när man sitter ner och dom har inga bakfickor för att undvika trycksår.

jeans1

Jackor och kappor, är klippta i en ” L ”form ”, så att du inte behöver vikas över i en rullstol. Kollektionen innehåller även specialtillverkade shorts, tröjor, kjolar och en mängd ytterkläder.

bikerjacka

Hon fick först idén att skapa kläder för personer i rullstol efter att ha träffat Toronto Star reporter Barbara Turnbull, som var förlamad från nacken och ner. När Turnbull bad om en anpassad cape som skulle funka med sin rullstol, Camilleri insåg då att personer med funktionshinder till stor del ignorerats av modeindustrin. ” Jag blev bara så motiverad att göra något åt ??det .

Besök hemsidan här: IZ Adaptiv

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.