Följ oss på Facebook

hälsa: sommarläger för dig mellan 8-13 år

Publicerat 2017-04-12

Missa inte chansen att få åka på läger med RG Aktiv Reahabilitering

RG Aktiv Rehabilitering (RG) jobbar för att personer med fysiska funktionsnedsättningar ska få ett aktivt, självständigt och inspirerande liv och de anordnar kurser och läger för alla åldrar där mycket fokus ligger på fysisk aktivitet.

Jag själv är uppvuxen med RG och mycket tack vare att mina föräldrar tidigt anammade deras mentalitet är jag idag en självständig person som klarar av mitt liv utan att känna mig fysiskt begränsad.

RG anordnar träningsläger för både barn och vuxna och flera gånger under min uppväxt åkte jag på deras läger. Deras läger var alltid sommarens höjdpunkt och de lyckades på ett bra vis blanda lek och träning och jag såg alltid fram emot den årliga Mini maran.

RG har också betytt mycket för mina föräldrar som fick lära sig mycket användbara saker under deras föräldrakurs och de lärde sig allt från att meka med rullstolarna till att få bra och nyttig information.
Föräldrakursen är en kurs som de har parallellt med barnlägret där föräldrarna bl.a får träffa förebildsledarna som på ett inspirerande vis berättar om sina liv med funktionsnedsättning. De får även chansen att lyssna på olika föreläsare inom tex sjukvården som ger föräldrarna en chans till att få ny och nyttig kunskap. Mina föräldrar har alltid gillat att RG fokuserar på det positiva, på möjligheterna och på det som faktiskt fungerar.

Nu har du som är mellan 8-13 år chansen att åka på deras inspirerande läger för att träffa nya vänner, lära dig nya saker och för att utmana dig själv, din kompis, ditt syskon eller dina förälder i Mini maran.

Lägret kommer att vara på Valjeviken som ligger fint vid vattnet där det finns möjlighet att testa kanot, motorbåt, flotte och att grilla korv över öppen eld.

Datum för lägret: 3-11 juli
Sista ansökningsdagen: 24 april
Pris: 6000 kr/familj (max 4 pers. inkl. barnet)

För mer information och anmälan klicka på länken: Barnläger

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.