Följ oss på Facebook

Intervju: Cecilia Mattiasson

Publicerat 2017-05-10

Cecilia Mattiasson fick jobb på Idrottenssecondhand i Kungälv genom praktik som hon hade via arbetsförmedlingen. Nu har Cecilia varit anställd i flera år och trivs väldigt bra med både arbetet och kollegorna.  

– Min tanke var att plugga vidare efter studenten för att lättare kunna få jobb, men jag kom inte in på någon utbildning och därför var jag utan sysselsättning i två år. Jag försökte prata med arbetsförmedlingen men de kunde inte hjälpa mig att hitta något jobb.

301692_10150281842188129_1988641_n– Men sedan fick jag praktik via arbetsförmedlingen på Skarpe Nord i Kungälv som är en isbana och där var jag på deras kansli.
– Under min praktikperiod öppnade Skarpe Nord Idrottenssecondhand och då började jag vara där två dagar i veckan för att lära mig kassan.

– När min praktikperiod var slut kunde de tyvärr inte anställa mig på kansliet så därför började jag praktisera heltid i secondhandbutiken istället.
– Det fungerade väldigt bra i butiken och efter ett tag kunde de anställa mig med hjälp av ett lönebidrag. Jag blev så himla glad och Jag trivdes med en gång och nu har jag jobbat där i några år och jag trivs fortfarande jättebra.
– Som det ser ut nu jobbar jag heltid och det fungerar bra när jag fortfarande bor hemma hos mina föräldrar, men jag orkar inte så mycket mer på dagarna än att jobba och fixa matlåda till dagen efter. Dock är det väldigt skönt med helg nu när jag arbetar hela dagarna.

Vad har du för arbetsuppgifter?
– När jag kommer på morgonen kollar jag så att det ser fint ut i butiken innan kunderna kommer och sedan börjar jag packa upp och prismärka.
– När jag fortfarande var praktikant stod jag mycket kassan, men det har jag inte gjort sedan jag blev anställd. Jag tyckte det var lite svårt att räkna ut hur mycket pengar kunderna skulle ha tillbaka, men nu finns det en funktion som räknar ut det och därför skulle jag vilja stå i kassan igen.
– Det bästa med mitt jobb är att jag både har en väldigt bra chef och väldigt bra arbetskamrater och att det finns och göra hela tiden.
– Jag trivs väldigt bra och jag vill fortsätta här fram tills jag förhoppningsvis utbildar mig inom löner och personaladministration som jag pluggade på gymnasiet.

Vad har du för tips till andra som inte fått anställningen än i hur de ska göra för att få ett jobb?
– Först att de ska prata med arbetsförmedlingen och skriva in sig där och fundera på om man har gjort praktik någonstans där man skulle kunna få anställning. Det är också viktigt att själv fundera på vad man tycker om att göra.

Framtidsdrömmar?
– Jag drömmer om att fortsätta jobba heltid och att flytta hemifrån.

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.