Följ oss på Facebook

rookiecamp-hemsidan

Information: Parasport Rookiecamp 2017

Publicerat 2017-05-17

Nu letar vi efter dig som vill testa en parasport för första gången eller vidareutveckla dig i din precis påbörjade idrottskarriär!

Rookiecamp är en arena för nya idrottsutövare och här får du chansen, att under ledning av engagerade och kunniga ledare, med relevant och idrottsspecifik utrustning testa och utöva en parasport som passar dig. Lägret riktar sig till tjejer, killar, barn, unga och vuxna som vill få ett mer aktivt liv oavsett ambitionsnivå.

Plats: Eskilstuna
Datum:15-17 september 2017
Tid: Samling fredag den 15/9 kl: 19.00 och avslut söndagen den 17/9 kl: 15.00
Sporter: El-hockey, rullstolsrugby, rullstolsinnebandy, paraishockey, bordtennis, sportskytte

Här anmäler du dig – Anmälan Rookiecamp 2017

Bakgrund
2014 bestämde vi oss för att bryta en nedåtgående trend i antalet svenska utövare i sporten rullstolsrugby. Känslan av att engagerade ledare, en stabil organisation och kontinuerliga träningar var ett par av ingredienserna till att lyckas skapa intresse och en vilja att utöva vår sport. Utifrån detta föddes idén om Rookiecamp, ett träningsläger för personer som aldrig tidigare testat rullstolsrugby eller som precis börjat att spela i en förening. Vi ville skapa möjligheten att få utöva denna sport tillsammans med andra nya spelare och bli inspirerade av ledare som själva brann för sin sport och som engagerade sig för att fler ska få chansen att testa.

Första året vi genomförde lägret var 2014 i Västerås och sedan dess har lägret vuxit och flyttat till Eskilstuna samt blivit en naturlig del av rekryteringen till rullstolsrugbyn i alla våra föreningar i hela Sverige. Deltagare har under åren kommit från bl. a Östersund, Lund och Estland samt att ett helt nytt lag har bildats med lokala utövare i Stockholm endast bestående av deltagare från dessa läger – nu vill vi ta framgångskonceptet till fler idrotter. 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.