Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Med hjälp av Molliidress kan John stå

Publicerat 2017-07-26

Molliidressen får spastiska muskler att slappa av och kan hjälpa personer att tex kunna stå och gå bättre.

Det finns ett hjälpmedel som heter Molliidress som är ett hjälpmedel som får spastiska muskler att slappa av och kan hjälpa personer att tex kunna stå och gå. Molliidressen är väldigt effektiv och har hjälpt många med spasticitet, men tyvärr får inte alla detta förskrivet som hjälpmedel och måste därför bekosta den själva .

John har en CP-skada som gör honom spastisk och gör det svårt för honom att stå. Men under Leva och Fungera mässan fick han testa en Molliidress och efter femtio minuter med den på kunde han stå på fötterna istället för på hälarna. Föräldrarna kände att de måste skaffa en sådan dress åt sin son, men landstinget ville inte betala. Då startade deras vän en insamling för att föräldrarna skulle ha råd att att betala av Molliiedressen som kostar 38.000 kr.

Läs hela artikeln här…

Bild: Molliidress

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.