Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Bada på Getterön

Publicerat 2017-08-22

Nu kan även personer med funktionsnedsättning bada på Getterön för det finns nu möjlighet att hyra speciella badrullstolar.

Vandrarhemmet Västervåg hyr sedan i Juni ut två stycken badrullstolar i olika storlekar som är till stor hjälp för människor med funktionshinder så även vi lättare ska kunna bada i havet.

Vandrarhemmet Västervåg som ligger längst ut på Getterön drivs av en lokalavdelning på föreningen DHR (Delaktighet,Handlingskraft,Rörelsefrihet) där Dennis Bengtsson är ordförande för avdelningen.

För att hyra en badrullstol behöver man ha någon med sig som kan vara behjälplig att rulla den både på land och i vattnet. Är man sen medlem i DHR eller bor på Västervåg så är det gratis annars kostar det mellan 100-500 Kr.

Vandrarhemmet har också i planeringen att de ska bygga en brygga som skall underlätta betänkligt för oss med funktionsnedsättning att ta oss ner i havet.

Bryggan är tänkt att vara ungefär 35 meter och kommer vara utrustade med både ramp och lift men tyvärr saknas det i dagsläget pengar för bryggprojektet.

Text: Andreas Hane
Källa: Hallands Nyheter

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.