Följ oss på Facebook

Nöjen: Göteborgs kulturkalas

Publicerat 2017-08-22

Göteborgs största kulturevenemang går av stapeln i Augusti varje år. I år så var det mellan den 16:e och 20:e.

Kulturkalaset är ett familjevenemang i centrala Göteborg som innehåller allt möjligt inom musik, teater, dans, film och mat från alla världens hörn och detta evenemang gick av stapeln förra veckan. Evenemanget startade 2007 innan dess hette det Göteborgskalaset.

Jag var inne på stan under detta evenemang vid 2 två tillfällen i år, först på ett uppträdande på Kungstorget med de lokala coverbandet Partypatrullen som spelade allt från Tomas Ledin till AC/DC. Vid de andra tillfället var jag i Bältesspännarparken där de serverade mat från bland annat Afrika.

För mig som rullstolsburen fungerade det tillfredsställande att gå på konserten eftersom man satt nedanför scenen. Detta gjorde att man såg bandet nästan hela tiden, dock så var det folk som ville dansa just där jag satt och de såg inte mig som satt ner. Tyvärr! För mig som rullstolsburen fungerade det också väldigt bra att röra mig mellan de olika platserna på kalaset och min upplevelse är att de verkar tänka mycket på tillgängligheten under kalaset. De hade t.e.x många stora bajamajor som var lätta att ta sig in på med rullstol.

Under veckan så uppträdde även Artisten Nadia Nair och under hennes konsert dansade den integrerade dansgruppen SpinnUnga som började sitt samarbete med Nadia redan i våras, då de var dansare i hennes nya musikvideo ”Forever”. Musikvideon släppes några dagar efter konserten men publiken fick en smygpremiär av låten under framträdandet.

Text: Micke Modig

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.