Följ oss på Facebook

Mannagrynsfisk

Recept: ”Mannagrynsfisk”

Publicerat 2017-10-23

Här kommer ett tips till alla veganer och vegetarianer, eller till er som bara är nyfikna på att testa något nytt! Nämligen Mannagrynsfisk.
När jag hörde det första gången tänkte jag att kan detta verkligen vara gott? Men det var det och det smakade nästan precis som saftig panerad fisk. Receptet är superenkelt och gå fort att göra.

Du behöver 4 personer:

Mannagrynsfisk:
3 dl växtmjölk
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
1 citron, saften från
1 dl dill, finhackad
3 dl pankoströbröd
rapsolja, att steka i

Romsås:
2 dl vegansk crème fraîche eller sojayoghurt
0,5 dl vegansk majonnäs
2 msk dill, finhackad
0,5 rödlök
1 msk röd tångkaviar


Gör så här:

Mannagrynsfisk
Tryck ner ett bakplåtspapper i stor ugnsform.
Koka upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Pressa citronen. Vispa ner mannagryn och citronsaft i kastrullen. Fortsätt att vispa tills du har en tjock gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen. Sprid ut allt i ugnsformen. Ställ in i kylen och låt svalna.
Häll ut pankoströbrödet på en tallrik. Skär mannagrynsfisken i mindre bitar och vänd i pankoströbrödet. Stek ”fiskarna” i rapsolja så att de blir härligt gyllenbruna på båda sidor.

Romsås
Rör ihop crème fraîche eller yoghurt, majonnäs och finhackad dill i en skål.
Hacka rödlöken fint och rör ner även den tillsammans med tångkaviaren.

Servera med potatis eller potatismos.

Klart!

Källa: ELLE

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.