Följ oss på Facebook

Bemötande: Ågrenska

Publicerat 2017-11-14

Mina positiva tankar om korttidsverksamheten/lägerverksamheten Ågrenska

Ågrenska är ett korttidsboende/lägerverksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer och jag själv var där på läger under många år och nu tänkte jag berätta om min erfarenhet kring det.

Jag var på Ågrenska en helg i månaden plus två veckor på sommaren. På Ågrenska träffade jag personer i min egen ålder och i liknande situation som mig själv. På helgerna brukade vi hitta på olika aktiviteter så som att gå på stan eller att ha spel kväll ute på ön där Ågrenska låg. När vi blev lite äldre och tonåringar så brukade vi dra från ön in till stan utan att meddela personalen. Men personalen tyckte mest det var roligt och de visste att vi klarade av det. Förutom att vi åkte själva till stan utan att meddela personalen så var det mest personalen som busade med oss. Ett exempel på detta var när personalen körde in mig på toaletten och tog av hjulen på min rullstol och på så vis blev jag fast på toaletten. Men tack och lov kom personalen tillbaka efter en bra stund med mina hjul igen.

Ågrenska ligger ute på en ö som heter Amundön, på Amundön ligger även en anpassad badplats med tillgång till både hav och varmvatten bassäng. Badet är öppet från början av juni till slutet av augusti.
På Ågrenska hade de en fin bastu som låg precis vid havet där vi brukade basta på somrarna. De har även en tillgänglig motorbåt som kan ta ombord rullstolar. Denna båten var mycket rolig.
Under två somrar i rad fick jag även möjlighet att gå seglarkurs på Ågrenska, vilket jag verkligen tyckte var jätteroligt.

Under en vecka med Ågrenska fick vi även möjligheten att åka till Teneriffa och Los Cristianos, vi åkte sju ungdomar och fyra personal. Detta blev en resa för livet kan man minst sagt säga. Innan resan blev det lite kaos med personal som fick förhinder i sista stund, men som tur var hade de  några andra som kunde rycka in.
Väl på flygplanet blev det kaos igen och vi tvingades nödlanda på Landvetter flygplats igen pga för mycket olja i flygplanet vilket gjorde att vi blev fast på marken i fem timmar till.
Men tillslut kom vi till Teneriffa där vi ägnade dagarna åt sol, bad och utflykter och en del incidenter. Några av incidenterna jag minns var när jag körde in i en mur med rullstolen och en kompis råkade köra ner för trapporna med sin Mini Crosser. Som tur var så klarade sig min kompis med bara mindre skador.

För mig har Ågrenska betytt mycket och jag har bara positiva minnen där i från och alla mina närmsta kompisar har jag lärt känna där.
Nu var det många år sedan jag slutade på Ågrenska eftersom man tyvärr inte får gå kvar där efter att man har flyttat hemifrån. Men för några år sedan hade vi en återträff ute på Amundön som blev väldigt lyckad.

Bild: Ågrenska

Text: Daniel Bull

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.