Följ oss på Facebook

Sport: Göteborg Open

Publicerat 2017-11-28

Göteborg Open - Gädje. Idrott. Gemenskap.

I helgen gick årets Göteborg Open av stapeln som är Sveriges största Parasportävling med inriktning på bredd och rekryteringstävling för barn och ungdomar från sju år och uppåt. I år var det ca 325 deltagare med och tävlade i de olika idrotterna som i år var; Boccia, El-hockey, innebandy, luftvapenskytte/Elektronskytte, 60 m rullstol/löpning/Racerunning, simning, rullstolsdans, bordtennis, miniatyrcuriling, rullstolshandboll, femkamp, ridning, parallellslalom och rullstolsbasket.
Göteborg Open har funnits i hela 32 år och grundades av Ingmar Johansson och redan den första tävlingsdagen för 32 år var det hela 75 deltagare och tävlingen har bara blivit större och större för varje år. Efter lördagens tävlingar var det i år som vanligt fest för alla deltagare och funktionärer.

I år var jag med som funktionär under helgen för NyResurs men jag har även varit med många gånger tävlat i olika idrotter. Idrotter jag tävlat i är Boccia, 60 m rullstol, parallellslalom och femkamp. Det var tack vare Göteborg Open som jag hittade till Boccian som jag ägnade mig åt i femton år.
Som funktionär i år ägnande jag mig mest åt att försöka sprida information om funktionärsutbildningen NyResurs.
Jag kan verkligen rekommendera dig att vara med i Göteborg Open nästa år då detta är ett bra tillfälle att få träffa nya människor och få en chans att idrotta på dina egna villkor.

 Text: Daniel Bull

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.