Följ oss på Facebook

Artikel: My dog-mässan 4-7 januari 2018 svenska mässan Göteborg

Publicerat 2018-01-23

Varje år går my dog-mässan av stapeln på svenska mässan i Göteborg. Här finns allt vad som gäller hundar från leksaker, mat till sjukvård och hundsängar.

Man behöver minst 2 dagar för att hinna med allt.

I år var stora dragplåstret Fredrik Sten och Anders Bagge som föreläste om sina erfarenheter när det gäller hundar.

Det är även tävlingar olika sporter med hundar som till exempel agility och Rallylynad under mässan.

Agility är en hinderbana för hundar och som går på tid, snabbast vinner.

Rallylynad däremot är inte rally som namnet antyder till. Då ska hunden blint lyda vad husse eller matte ger för kommando igenom en bana som består av skylltar med olika moment som ska genomföras.

Det finns ett hundtorg där besökarna kan bekanta sig med olika hundraser, allt från Chihuahua till Grand Danois.

I år var hjälpande tassar på mässan och föreläste om assistanshundar. Jag visste inte att det gick att lära hundar så mycket alldagliga göromål såsom att till exempel att hjälpa till att plocka fram maten från kyl och frys till bord/diskbänk med hjälp av sin matte eller husse. ( Om jag hade haft en assistanshund så skulle den säkert glufsat i sig maten så fort den hade fått tag i den, sådan husse sådan hund heter det ju )

De mest exotiska hundarna som jag såg var Faraohundar och tjeckisk varghund.

Som namnet Faraohund antyder så kommer hunden ursprungligen från Egypten men har blivit Spaniens nationalhund eftersom att de gamla egyptierna var och härjade överallt i Europa och födde upp dessa hundar.

Cirneco de l'Etna

Den Tjeckiska varghunden är en blandning mellan varg och schäfer. Den framtog av armén mellan 1955 och 1965 som en vakthund åt armén.

Det är tredje året i rad som jag är på denna mässa och då ska tilläggas att jag INTE har någon egen hund. Drömmen är ju att ha en tibetansk mastiff. Lika med hund modell JÄTTESTOR och kalla den för lillen. Tänk er själva och komma rullandes med denna jättehund och prata med lillen.

 

Text: Micke Modig

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.