Följ oss på Facebook

Sport: Mitt liv som aktiv idrottsman

Publicerat 2018-01-29

Mitt intresse för friidrott började redan som 8-åring, då jag för första gången fick chansen att prova på så kallad tävlingsrullstol på Frösunda Center i Stockholm.
I början tyckte jag det var ganska svårt  innan man fick in den rätta tekniken ordentligt, och man fick snart lära sig hur viktigt det är att allt på rullstolen är korrekt inställt.
Eftersom man oftast använder dessa på löparbanor, så fick man ofta ändra kurv-intställningarna på rullstolen utefter vilken typ och storlek av bana man körde på.
Detta visade sig vara lite knepigt ibland då man bara slår till på en spak när man kör in i kurvorna, för att få rullstolen att svänga utefter banan.
Om man råkade ha fel inställningar på rullstolen kunde detta resultera i att den svängde antingen för mycket, eller också för lite.

Efter en tid när jag hade vant mig vid att hantera tävlingsstolen på ett sätt som passade mig, så började jag att träna för Örgryte IS i Göteborg.
Detta var startskottet för många träningar, och mycket resande runt om i Sverige för att delta i flera tävlingar.
Jag har under min idrottskarriär tävlat på flera av Sveriges stora idrotts-arenor, bland annat på Ullevi i Göteborg, och Stockholms Stadion.
En av de största tävlingarna jag var med på var ”Swede Elite Games” på Ullevi, där folk från hela världen kom till Göteborg för att delta.
Jag var också med på Skol-SM i Stockholm, där folk från alla delar av Sverige tävlade för sina respektive distrikt.
Jag har vunnit flera medaljer under min tid som idrottare, både silver och brons, men också ett par guld.

Förutom att jag har kört tävlingsrullstol, så har jag även under ett par år tränat rullstolsbasket.
Detta gjorde jag i en klubb som kort kallas GRBK (Göteborgs Rullstolsbasket-klubb), som har sin träningslokal i Frölunda.

Under min tid som idrottare så lärde jag känna mycket folk, både som jag tränade med och som jag träffade under alla de tävlingar jag deltog i.
Och även om jag idag inte håller på med någon speciell idrott, förutom att jag gymmar en gång i veckan, så har jag fortfarande kontakt med flera av dem som jag har tränat och tävlat med.

Text: Fredrik Hagsmyr

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.