Följ oss på Facebook

Resor: Mina bästa resminnen

Publicerat 2018-02-05

Jag har många bra res-minnen från min uppväxt.
Ett speciellt minne jag alltid kommer att bära med mig var när jag och min familj åkte bil genom Europa, från Sverige genom Danmark, Tyskland, Österrike, Frankrike och ner till Spanien.
Detta var en av de roligaste och mest minnesvärda resorna jag någonsin gjort i hela mitt liv.
Även om det kunde bli lite långtråkigt i längden, då man satt flera timmar i bil på dagarna och inte hade mycket att göra under tiden, så är det en av de hittills bästa resorna jag någonsin har gjort.

Under denna resa besökte vi många historiska platser så som musikern Mozarts hem I Salzburg i Österrike, och  det så kallade Örnnästet som ligger på toppen av berget Kehlstein, och som var ett hus som Hittler fick i 50-års present, men som idag är omgjort till museum.
Vi fick också se de rester av den så kallade Berlinmuren som byggdes 1961, och som åtskilde öst- och väst-Berlin under många år, men som stegvis började rivas ner 1989.
Det blev också tillfälle att besöka en av Berlins mest kända sevärdheter Brandenburger Tor, som är en stor portal mitt på torget Luisenplatz i västra änden av gatan Brandenburger Strasse.

Mycket god mat blev det också under denna resan, bland annat den godaste och största Wiernerschnitzel som jag någonsin har ätit i hela mitt liv.
Och så åt jag även en riktig Schwartzwaldtårta som också var jättegod, men väldigt mättande.

Ett annat minne från en annan resa var när jag besökte London för fösta gången.
Under denna resa besökte vi också många kända platser, så som ”Big Ben” som är Londons och en av världens mest kända klocktorn.
Vi besökte även Madam Tussauds Vaxmuseum, där många kända skådespelare och artister har avbildats som vaxdockor.
Under vistelsen i London så gick vi även och såg en av världens största musikaluppsättningar ”The phantom of the opera” som är min absolut bästa favoritmusikal någonsin.

Text: Fredrik Hagsmyr

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.