Följ oss på Facebook

Bemötande: Ironiska fördelar

Publicerat 2018-02-06

Kollektivtrafiken – I fall det är ett möte man inte vill gå på så kan man alltid skylla på att vagnen inte var låg eller att rullstolsplatsen var upptagen.

Färdtjänsten – Du åker från dörr till dörr och slipper frysa och får bra service av chauffören. Du får också se mycket av staden du bor i så se det som en gratis guidning. Förslag till färdtjänsten är att anställa en guide som åker med på varje tur alternativt att de har en förinspelad röst som känner av var man är och då berättar intressanta saker från där du befinner dig.

På arbetet 1 – Arbetsgivaren är oftare villig att anpassa arbetet efter dina behov vilket gör att du kanske snart bara behöver göra det du brinner för.

På arbetet 2 – Om det är en arbetsuppgift du inte vill göra så kan du alltid skylla på att du inte klarar av att göra den på grund av din funktionsnedsättning.

På en lite otillgänglig restaurang – Säg att du behöver bli kompenserad genom att bli bjuden på mat eftersom deras restaurang är så otillgänglig.

På kommentaren ”Önskar du att du skulle kunna gå igen?” så kan du svara ”Nej för då hade jag inte kunnat köra på dina hälsenor som jag tänker göra nu.

Vid dålig ekonomi –  Får du en öppning till att andra ska bjuda dig vilket kan leda till att du träffar mer folk och får vara med om roliga saker.

När beslut om olika insatser tar lång tid – Då blir du extra glad när du väl får din insats.

Försäkringskassan – FK har en tendens att tro att man blir bra från sin funktionsnedsättning så vi väntar med spänning på deras botemedel. Man kan även skylla på att man behöver gå på möten med FK när det är saker som man helst vill slippa.

Uttittad på stan – Du får en chans att glo tillbaka och räcka ut tungan.

Kommentarer på stan – Du får dels möjlighet att lära någon något nytt. Men om du har tur så får du dig även ett riktigt skratt av den korkade personen och får något som du kan skratta åt med dina vänner.

Snön – Rullstolstricket. Du får en öppning till att låta en snygg person du ser på gatan hjälpa dig och du kan passa på att trilla ur stolen så att personen även behöver lyfta upp dig och passa då på att krama personen riktigt mycket.
Uppassad – Du kan lätt be om mer hjälp än vad du behöver eftersom ingen kommer våga säga emot dig så du kan vara lat med gott samvete.

Som svar på frågan ”Kan du göra bil” svara då ”Det beror på hur full jag är”.

Text: Andreas, Fredrik och Felicia

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.