Följ oss på Facebook

Musik: Mitt intresse för symfonisk rockmusik

Publicerat 2018-04-03

Mitt intresse för symfonisk rock väcktes ett par månader innan jag jag skulle fylla 18, och för första gången hörde musik med rockgruppen Nightwish.
Min första skiva som heter ”Oceanborn” med just denna grupp köpte jag i en skivbutik i London, några dagar innan jag skulle fira min födelsedag.


Lite fakta om Nightwish

Denna grupp kommer från Kides i Finlad, och grundades år 1996.
Några av medlemmarna i Nightwish var/är sångerskan Tarja Turunen, Elbasist Marco Hietala, Synthare Tuomas Holpainen, Trummis Jukka Nevalainen och Gitarrist Ermo Vuorinen.
Men under åren har bland annat Tarja slutat, och ersatts av flera andra sångerskor, som svenka Anette Olzon, och senast av Floor Jansen från Nederländerna.

De har gjort mycket egen musik, men också covers på b.la kända musikallåten Phantom tf the opera.
Nightwish var från början väldigt stora som rockgrupp i just Finland, men har de senaste åren också fått stor spridning över resten av världen.

Ett annat band i denna musik-genren som jag tycker mycket om är Within Temptation från Nederländerna.
Denna grupp består av sångerskan Sharon den Adel som också är bandets huvudperson, studiogitarrist Robert Westerholt, basgitarrist Jeroen Van Veen, Martijn Spierenburg på keyboard, Ruud Adrianus Jolie på gitarr, Mike Coolen på trummor, och Stefan Helleblad på gitarr.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.