Följ oss på Facebook

Träning/Hälsa: Smoothie för hälsan

Publicerat 2018-08-22

Smarriga recept.

Hittade en jätte bra artikel om recept på Smoothie som är framtagna för att minska och förbättra det problem som människor med begränsad rörlighet ofta har.

Hon hade läst någonstans att vattenmelon skulle vara bra för urinblåsan, och hon hade det väldigt jobbigt med sin blåsa. Så hon köpte en vattenmelon mosade den och drack den, hon var väldigt överraskad över resultatet. Vattenmelonen lugnade verkligen hennes blåsa och med det så försvann hennes smärta. Hon fattade då att råa grönsaker och frukt verkligen kan hjälpa.

Här kommer några av de recept hon rekommenderar.

"Strawberry Kale smoothie"

”Strawberry Kale smoothie”

”Håll din hud i form” Smoothie

Att ha en hälsosam mängd kollagen i huden är viktigt när du sitter ner hela dagen, och råa frukter och grönsaker är laddade med vatten, fibrer, vitaminer, antioxidanter och mineraler …. alla godsaker som behövs för hudens funktioner. Denna Jordgubbe Grönkål smoothie är ett utmärkt sätt att få kroppen att producera kollagen (eftersom du inte kan få det direkt från mat). Det är bra eftersom den innehåller spenat, eller vilka mörkt  gröna grönsaker du vill, och två mer välsmakande frukter (testa dig fram, 10 mg mörkt gröna bladgrönsaker om dagen kan få din kropp att producera allt kollagenet den behöver). Här är receptet:

Jordgubb och spenat smoothie
– 1 kopp jordgubbar (frysta)
– ½ banan
– 85 g av spenat (eller mörk grönsak val)
– ca 1 dl av mjölk
Blanda alla ingredienser  väl

"Pumpa och Banan Smoothie"

”Pumpa och Banan Smoothie”

”Läk såren”  Smoothie

Om du har en trycksår, måste du äta 3x mängden protein du skulle äta annars. Och medan kött och ägg är bra proteinkällor, kommer proteinpulver ta dig till nästa nivå av läkning, och att lägga till en sked av vassleprotein till dina smoothies är ett sätt att göra det. Du kommer att märka en skillnad (du kan köpa vassleprotein i hälsokost eller i träningsaffärer). Det finns också särskilda typer av frukt och grönsaker som hjälper till med sårläkning. Zink, kalium och vitamin C hjälper till att läka sår genom att hjälpa till upprätthålla ett friskt immunsystem. Genom att dricka smoothies med dessa frukter tillsammans med proteinpulver kommer du bli helad innan du ve ordet av. Här är en receptet:

Pumpa Banana smoothie
– 2 portioner av proteinpulver( Läs på förpackningen hur mycket en portion är)
– 1 kopp mandel mjölk eller vanlig mjölk (mejeriprodukter hjälper till att läka sår, speciellt mandlar)
– 1/4 kopp konserverad pumpa (för vitamin C) Jag hade nog tagit färsk pumpa.
– 1/2 medium banan (kalium)

Blanda väl.  Att lägga till nöt smör är också bra (för mer protein). Det finns en rad olika nötsmör på marknaden, jag köper det ekologiska märket Monki och deras mandelsmör är helt underbart. Jag har sett att Hemköp fått in detta märke.

"Blåbär och Tranbärs Smoothie"

”Blåbär och Tranbärs Smoothie”

”Välmående Urinblåsa” Smoothie

Urinvägsinfektioner är en av de vanligaste sakerna rullstolsburna måste ta itu med, men de goda nyheterna är – en smoothie full av bär (och ja, syrliga tranbär) kan hjälpa. De har upptäckt att bären innehåller flavonoler, som hindrar E. coli från att fastna i blåsväggen (och vi vet alla blåbär och tranbär förebygga UVI). Här är receptet:

Blåbär Tranbär smoothie
– 1 kopp frysta blåbär
– 1/4 dl frysta hela tranbär
– 1/2 dl vanilj låg sockerhalt yoghurt
– 1/2 dl helt naturliga tranbärsjuice (gjort själv eller från en köpt)
Glöm inte att blanda tills den är helt slät!

Och kom ihåg, de kan verka jobbigt, men smoothies är värt arbetet.. Visst, det tar mer tid och ansträngning än att hälla en tallrik flingor, men när du får en nyligen gjord smoothie i ditt system och du ser resultat, du kommer inte se tillbaka.

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.