Följ oss på Facebook

CP = Creating Possibilities: Gillar du positiv energi? Här är vi!

Publicerat 2018-09-07

Gillar du att läsa om fart, fläkt, utmaningar och äventyr? Då har du hittat rätt! Det är mycket sådant som vi kommer att skriva om!

Hej!

Andrew och Josefine här. Vi har nyligen blivit medlemsanställda som skribenter på Mittfunktionshinder.se. I våra kommande inlägg, som publiceras ungefär en gång i veckan, kommer ni att få läsa mycket om våra äventyr och utmaningar. Bland annat om hur vi nådde den då högsta toppen, Sydtoppen, av Kebnekaise i somras. Kan vi, kan alla! Förutom detta kommer ni att få läsa om våra framtida äventyr där vi bland annat testar tillgängligheten och bemötande på olika caféer och restauranger i Göteborgsområdet och mycket mer.
Hoppas att våra inlägg ska kännas intressanta och locka till läsning!

Men vilka är vi? Vi är ett rullstolsburet par som just nu väntar på att få vår första gemensamma lägenhet anpassad efter våra behov. Det verkar vara lättare sagt än gjort. Ni kommer självklart att få läsa mer om detta i våra inlägg.

AndrewJag, Andrew, är 27 år och född med ryggmärgsbråck. För mig innebär min funktionsvariation att jag inte har någon känsel från midjan och neråt och tar mig därför fram med hjälp av en manuell rullstol. Jag är uppvuxen i Majorna med min famillj: min mamma och pappa och en tre år yngre syster och på senare år även katten Nisse-Misse.
Efter grundskolan gick jag på Riksgymnasiet i Göteborg och tog studenten våren 2011.
Direkt efter ”sommarlovet” flyttade jag 27 mil hemifrån för att plugga en tvåårig utbildning till journalist på Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn utanför Vetlanda.
När jag var färdigutbildad flyttade jag tillbaka hem och jobbsökandet började. Jag hann med en kort anställning innan jag återigen gick ut i arbetslösheten.
Först två år efter min utbildning kom jag i kontakt med ett projekt som Bräcke Diakoni hade vars syfte var att hjälpa unga med funktionsvariationer ut i arbete. Detta ledde till en praktikplats på Försäkringskassan och sedan till en anställning, så nu är jag tillsvidareanställd på 75% sedan i våras.
Jag har tidigare varit aktiv i flera olika idrotter, som till exempel friidrott med rullstolskörning på löparbana med bland annat Felicia som driver Mittfunktionshinder.se, spelat rullstolsrugby och rullstolscurling. Men nu är det rullstolsdans tillsammans med Josefine som gäller. Vem är då hon?

JossanJag, Josefine, är en 24-årig positiv tjej som väljer att se möjligheter istället för hinder. Mitt motto är CP = Creating Possibilities. För det var just så det började. Jag fick en CP-skada i samband med födseln som slog ut all min viljestyrda motorik. Jag kommunicerar idag med hjälp av alternativ kommunikation i form av att jag lyser med en laserpekare på en bokstavstavla. Jag bor och är uppvuxen i Lindome och har finsk bakgrund. Även jag gick på Riksgymnasiet i Göteborg och tog studenten våren 2015. För närvarande kompletterar jag min gymnasieexamen och läser en religionskurs på distans. I övrigt gillar jag utmaningar och tar inte alltid den lättaste vägen till mitt mål.

 

Med vänliga hälsningar

Äventyraren Josefine och skribenten Andrew

Kommentarer

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.