Följ oss på Facebook

Emelie Felderman header1
Emelie f utvaldbild 2

Om en pastamaskin och lite dagdrömmande

Publicerat 26 april, 2017

Bildresultat för pastamaskin

Ciao Amici!

Idag ska jag prata pasta tänkte jag. Jag känner lite både och för pasta faktiskt. Jag tycker att pasta som är s k Al dente (italienska som jag inte riktigt vet hur man ska översätta. Betyder väl ungefär lagom tuggmotstånd) är ruskigt god, men att överkokt vattnig pasta a la den som man fick i skolan blir beyond äcklig.

Det finns många olika variationer, många olika sätt att göra pasta på. En av mina favoriter är Carbonara. Dels gillar jag den med bacon, och så finns det en vegetarisk Carbonara, med Zucchini. Älskar den också.

En pastamaskin kan faktiskt vara väldigt billig. Det beror på hur avancerad man vill ha. Jag ser vinkvällar med vännerna och min hemlagade pasta framför mig. Någon gång snart skulle jag vilja återse Rom, där jag varit en hel del när jag var yngre.

Jag kommer ihåg att jag åt väldigt mycket när jag var där. Trodde nästan inte att det fick plats med så mycket mat i min mage, men det gjorde det tydligen. Jag kommer ihåg mat, god glass, frukt, vackra byggnader, gästvänlighet. De coola bussarna som var anpassade för att jag skulle kunna åka med. Jag kommer ihåg alla Motorinis (mopeder som nästan alla hade där). Jag kommer ihåg den galna trafiken och när en italienarre förklarade för mig att ”In Rome red light is just a suggestion.”

Det kanske vore någonting att blogga om. När jag återupplever Rom och ser hur staden är idag. Ja, shit… Där kom jag på nåt.

Jag avslutar med en låt som heter Canneloni Macaroni. Vill inte på något sätt göra mig lustig på Lasse Holms bekostnad här, men tycker det är fruktansvärt roligt att han med så stor inlevelse sjunger ”Quattro stazioni” (fyra stationer på italienska) när det egentligen ska vara ”Quattro stagioni” (fyra årstider). Jag skulle säkert göra bort mig på samma sätt om jag pratade ett språk som jag inte riktigt kunde. Mitt resonemang är att det viktigaste är att man vågar prata. Skit samma om det blir rätt. Jag skrattar alltså inte åt Lasse Holm. Jag skrattar med honom. Jag identifierar mig med honom. Så är det.

Ha det bra tills vi hörs igen!

 

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*