Följ oss på Facebook

banner
utvald bild9

Oavsett vem.

Publicerat 18 juni, 2017

Det är en sak som jag har tänkt på. Som jag inte kan låta bli att nämna. Oavsett om det finns fler som reagerat på samma sätt eller inte.

Facebook är källa till både gott och ont. Jag ogillar faktumet att de snokar och trycker upp reklam i mitt ansikte, personligen utvald till mig. Tack men, nej tack. Jag letar upp det jag vill själv. Tack. Jag gillar faktumet att jag kan hålla kontakten med människor i andra städer, på ett sätt som i många fall passat mig bra. Jag ogillar faktumet att det inte finns någon direkt integritetspolicy och jag är redan för beroende för att sluta. Jag gillar faktumet att jag kan skriva nonsens som kan få vänner att skratta trots att de befinner sig 12, 40, 76 eller 100 mil bort (och skriva/sprida viktigheter, det är ju också bra)

Sedan har vi ju detta eviga gillandet, delandet och alla sidor för olika ändamål. Då och då dyker det upp tänkvärda små citat. Toppen. Ibland virala falska nyheter. Vansinne! Ibland en rolig historia, som en tror ska vara rolig men visar sig vara sexistisk. Motbjudande.

Här om veckan dök följande bild upp i mitt flöde:

Namnlös32

Jag har sett många liknande bilder förut och flödade vidare direkt. Sedan vände tillbaka. Jag och läste en gång till. Jag sparade ner bilden och tänkte att jag äntligen ska göra den där förändringen i bilden som jag; varje gång den dyker upp, vill göra.

Tolka mig rätt, när jag säger att en förändring kan vara på sin plats i den här bilden. För visst är den stark, viktig och för vissa personer sann. Mobbing är…. skit. Bara riktigt jävla kasst! Som med mycket annan skit önskar en att det inte alls existerade. Men det gör det ju, i allra högsta grad. Till många, många människors stora sorg och plåga.

Varför vill jag då förändra någonting i bilden ovan. Ja, jo, för mig är det fullkomligen uppenbart. Ingen ska behöva utsättas för mobbing. Vare sig du har en dysfunktionell eller en kärleksfull familj. Vare sig du har haft sex (oavsett sexuell läggning/identitet) eller är oskuld. Ingen. OAVSETT.

Jag förstår grejen med att försöka vädja till människors medlidande genom att på något sätt försöka ”spetsa till situationen” i samtliga trakasseri-situationer ovan. Men jag kan inte låta bli att tänka: Att göra narr av någon som gråter är väl lika elakt även om personens mamma lever? Att putta ner någon på marken är väl lika elakt även om personen inte blir slagen hemma? Att göra narr av någons ärr är väl elakt hur ärren än må ha hamnat på personens kropp?

Därför vill jag ändra. Och ändra den såhär:

 

Namnlös33(med reservation för eventuella grammatiska fel)

ALLA HAR RÄTT ATT BLI BEHANDLADE MED RESPEKT OCH KÄRLEK! 

Ingen, oavsett vem en är eller hur ens liv ser ut, ska behöva utsättas för mobbing, kränkningar eller våld. Enkelt? Punkt.

 

Det var bara det jag ville säga idag.

Tack, hej!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*