Följ oss på Facebook

Två veckor till vernissage!

Publicerat 2 december, 2017

Och alla är välkomna!

Arbetet med min utställning ”I hjärnan har kaos och katastrof konferens” fortlöper och jag är nöjd med att kunna meddela att jag ligger i fas. Det känns tryggt.

Vernissagen kan du besöka mellan kl.12 och kl.16 den 16 december på frilagret (Heurlins plats 1A, 413 01 Göteborg). Eftersom utställningsperioden sträcker sig över både jul och nyår så innebär det att frilagret har mycket begränsade öppettider. Men misströsta icke, jag har satt ihop ett schema alldeles speciellt för min utställning och det kan du se längst ner i detta inlägg. Tider markerade med en lila prick är då jag kommer att befinna mig i lokalen. Det finns alltså gott om dagar att komma och ta del av utställningen även om du inte kan komma på vernissagen, eller för al del, om du vill komma flera gånger! Det är självklart helt gratis!

 

Så vad är det du kommer att mötas av i ”I hjärnan har kaos och katastrof konferens” ?

Du kommer att mötas av fragment från dagböcker och psykiatrijournaler varvade med illustrationer av dessa,. Du kommer att mötas av en värld där psykisk ohälsa tagit plats på den inre scenen samtidigt som processen i att förstå en nyfunnen diagnos blommar ut och över för att knoppas på nytt. Du kommer att mötas av en ung persons tankar när denne inte tror sig vara stark nog. Du kommer att möta känslor och upplevelser i ett spann som sträcker sig från hopp och styrka till ren desperation och hat. Men framför allt kommer du att mötas av ett förflutet, en tid som genomlevdes för att nå ända hit. Vad jag berättar om är en vardag. Vad du kommer att uppleva är unikt just för dig.

Idag använder jag mig av den här delen av mitt liv för att ge en röst år de som inte funnit sin. Åt de som inte vågar tala. Jag använder den här delen av mitt liv för att hålla debatten igång, för krossa stigma och mörkertal. Vi är många som kämpar och/eller har kämpat. Ändå är det i allmänhet svårt att förstå den omfattning av skador ett tillstånd av psykisk ohälsa kan orsaka om det inte behandlas rätt eller i tid. Det ska inte behöva vara skamfyllt. Det ska inte behöva vara hemligt. Det ska inte behöva vara ett svårt steg att ta att söka hjälp.

Vad du kommer att mötas av i mitt rum är ett förflutet, likväl som det är mångas vardag just nu. Kom och håll debatten levande, kom och låt oss tillsamman krossa stigma, fördomar och antaganden. Kom och låt oss kämpa tillsammans för en ljusare framtid!
Gå in på facebookeventet för att få veta mer https://www.facebook.com/events/533306957009596/

Och följ mig på instagram för att på spännande sneakpeeks, du finner mig under namnet: @creadiemelie

Namnlös42

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*