Följ oss på Facebook

Jag har tydligen köpt en lägenhet nu

Publicerat 9 mars, 2015

Det finns både för och nackdelar med Göteborg och Hässleholm, men Göteborg blir nog bättre i längden!

Hej på er!

Har ni också vår hos er? Det har det i alla fall varit här i Hässleholm idag. Så jag kunde ta min första kopp kaffe ute i solen idag, mycket härligt!!

Jag åkte ganska oplanerat till Göteborg i fredags eftersom jag fick ett erbjudande om att köpa en lägenhet. Jag var och kollade på den igår och den ligger i ett område som jag vill bo i, det är nära till min familj, buss och spårvagn ligger utanför dörren till stan, Konsum ligger utanför dörren och det tar knappt tio minuter att gå till Kvantum, det ligger precis vid ett torg med en frukt och grönt handel, sushi restaurang, videobutik, vårdcentral, apotek och blomsterhandel. Det tar fem minuter med bussen till gymmet och 20 minuter att gå. Enligt vad jag anser är promenad avstånd så går det att gå till stan på 40 minuter.

Pappa tyckte inte lägenheten var toppen så jag var lite färgad av honom men när jag kollade på den igår så blev jag positivt överraskad, det är en sovalkov som ligger lite udda, men det gjorde inte så mycket tycke jag när jag väl såg den. Till lägenheten ingår 20 kvadrat meter balkong, det finns bastu att låna och en övernattningslägenhet som gäster kan låna. Efter visningen så bestämde jag mig för att köpa den, så vi skrev på alla papper igår och jag har tillträde till lägenheten den 15 juni. Jag har nog inte riktigt fattat det än…:)

Jag har vägt för och nackdelar med att bo kvar i Skåne och att flytta tillbaka till Göteborg och fördelarna med Skåne är att jag åker gratis med kollektivtrafiken, jag kan bo väldigt centralt till ett mycket lägre pris här, bättre och snabbare sjukvård, nära till gym, Rutan och mina fina men få kompisar, sedan så finns det fler alternativ på utbildning i Skåne i jämförelse med Göteborg och då menar jag folkhögskolor och yrkesutbildningar. Fördelarna med Göteborg och att hela mina familj och släkt bor där, jag har många kompisar där och jag kommer inte känna mig så ensam och kan bjuda min familj och vänner på middag ofta, jag kommer ha närmre till olika alternativ på handikapp idrott, jag hoppas att jag har lättare att få ett jobb i Göteborg och jag kommer inte vara lika sårbar om något skulle hända om jag tex skulle bli akut sjuk så finns det många som kan rycka ut och passa Selma, jag kan få hjälp med tex storhandling och pappa kan hjälpa mig att fixa saker i lägenheten. Nackdelen med Göteborg är bla att jag kommer att få lägga betydligt mycket mer pengar på resa med kollektivtrafiken, dessutom så fungerar spårvagnarna ur dåligt!!

Så det finns både för och nackdelar med Göteborg och Hässleholm men jag känner att Göteborg vinner just nu, för den social samhörigheten är så viktig för mig. Jag försöker dock komma ihåg att allt kommer inte bli perfekt bara för att jag flyttar till Göteborg, för jag har med mig själv även där, så även om det inte blir perfekt så blir det nog bättre i alla fall!

10995018_365140100336813_1978601195_n

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*