Följ oss på Facebook

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

våra fantastiska djur!

Publicerat 17 mars, 2015

Våra djur kan verkligen göra underverk för oss och vårt mående

Jag skrev för något år sedan ett inlägg om djurens betydelse för oss, men nu tyckte jag det var dags för ett till inlägg om våra fantastiska djur!

Jag läste en gång en artikel om en man som hade stora problem med depressioner, han var sjukskriven och hade varit i många år och ofta kom han inte upp ur sängen på grund av sitt mående. Mannen skaffade två hundar och han berättade att hundarna hade rättat honom eftersom han behövde gå upp varje dag han behövde gå ut flera gånger om dagen, han kunde helt enkelt bara inte ligga kvar och strunta i allt eftersom han nu hade hundarna att ta hand om, det gav honom rutiner, motion och luft. Han berättade också hur hundarna kom till honom och kände när han mådde dåligt och hade ångest, kärleken från hundarna gav honom någon mening med livet och han började må betydligt mycket bättre.

Jag har också en kompis som hade en helt fantastisk hund, hon lärde honom 200 kommandon tror jag det var, hon kunde säga ”höger” så gick han åt höger och  när hon sa ”vänster” så gick han åt vänster, han hämtade hennes rullstol, kunde hjälpa henne att ta av skorna, han varnade en kvart innan hon fick migrän så att hon kunde ta en tablett innan de bröt ut, han var verkligen helt fantastisk. Han var inget servicehund egentligen men hon lärde honom så att han fungerade som det i alla fall.

Min lärare berättade också att hon hade problem med värk i höfterna och när hon hade ont så gick hennes katt och la sig på stället hon hade ont.

Djur känner in oss och förstår hur vi mår, det är så himla fantastiskt och jag är uppväxt med en fantastisk katt som låg i min säng på nätterna, hon gav mig massa kärlek och hon betydde jätte, jätte mycket för mig!

För några år sedan var jag helt inne på att skaffa hund eftersom jag var säker på att hund var lösningen på mitt liv, jag kollade på massa hundar och vara nära på att köpa flera stycken. När jag flyttade till Skåne för några år sedan så mådde jag inte alls bra och jag tänkte att allt kommer bli bra bara jag skaffade en hund, för då skulle jag få någon att bry mig om, jag skulle få något att göra på dagarna, jag skulle automatiskt få motion eftersom jag skulle behöva gå ut med hunden flera gånger varje dag. Jag trodde verkligen att det var lösningen på mitt liv. Jag hittade en chihuahua i Malmö som jag ville köpa, jag var och kollade på honom och kände att vi passade perfekt ihop, det var nästan klart, men sedan brast de eftersom de inte fungerade som jag bodde då, jag blir hur ledsen som helst och tänkte att mitt liv typ var förstört nu. Jag var jätte ledsen länge och tänkte att jag skulle må sååå mycket bättre om jag hade haft den där hunden.

Nu sådär några år senare så är jag glad att jag inte köpa den hunden, för det var inte rätt läge för mig då och det är inte rätt läge för en hund nu heller. Jag ville nog mest glömma mig själv och leva via en hund, jag tänkte att jag inte skulle tänka på mina egna svårigheter om jag hade en hund, det hade inte varit en bra anledning för mig att skaffa en hund. Dessutom så hade jag blivit väldigt begränsad och hade inte kunnat leva ett så flexibelt liv, särskilt så som mitt liv ser ut nu när jag ofta är i Malmö och Lund, jag tror att jag mest hade blivit stressad av en hund. Så jag är tacksam över att jag inte hade möjlighet att skaffa hund då för några år sedan!

Jag fick en brännskada av bilsätet när jag åkte hem till Göteborg från Sölvesborg för några år sedan, detta gjorde att jag blev sängliggandes i över fem månader, då skaffade jag två marsvin och dem rättade mitt mående mycket och gjorde det lite lättare när jag inte kunde gå ut på nästan ett halv år, jag kunde lägga fokus på dem och ta hand om dem, det var helt fantastiskt att ha dem i den situationen, dem betydde hur mycket som helst för mig. Så i den situationen var det rätt beslut att skaffa marsvin.

Jag har som ni förstår varit inne på att skaffa djur länge och jag har mest varit inne på hund då men ibland också katt och jag var och kollade på en katt för något år sedan, men då bodde jag i ett student rum och ville inte ha katten på ett sånt litet utrymme och jag visste att jag snart skulle flytta och att jag snart skulle flytta igen, så jag tyckte inte det hade varit snällt mot katten. Så jag väntade.

Sedan har jag haft perioder senare när jag känt mig ensam då jag återigen har varit inne på att skaffa hund och då har jag mejlat på alla annonser på blocket, men när det väl har varit dags så har jag dragit mig ur.

Jag har varit väldigt skeptisk till att skaffa katt eftersom jag egentligen inte velat ha en innekatt och jag har ingen möjlighet att låta en katt vara ute som jag bor nu. Sedan har jag också haft svårt för kattlåda och den lukten och dessutom så har jag svårt för all katthår som blir överallt.

Men så lite impulsmässigt så skaffade jag Selma och jag var orolig över att detta skulle vara ett förhastat beslut och att det inte skulle bli bra. Jag måste säga att första veckan med Selma var svår, jag var orolig över att jag gett mig in i något för svårt och att jag inte skulle klara av att ta hand om henne och inte klara av att till godo se hennes behov. Men nu har jag växt in i rollen som kattägare och det känns helt fantastiskt!! Tänk att jag kanske kommer att få ha Selma hos mig i femton år, att jag ska få ha någon som kommer springandes och möter mig när jag kommer hem och rusar upp i mitt knä och lägger sig och spinner, tänk att jag ska få ha någon hos mig som märker när jag är ledsen och som då kommer och lägger mig på min bröstkorg, tänk att jag får ha någon hos mig som ger mig så mycket kärlek, någon som jag behöver bry mig om och som jag vill bry mig om, tänk att jag får ha någon att komma hem till och som gör att jag kan se fram emot att komma hem, tänk att jag har någon att gosa med! Jag har blivit mycket gladare sen jag fick köpte Selma och livet blir så mycket trevligare när man inte är ensam. Det är inte heller något problem med kattsanden eftersom jag köper en bra sand och tömmer den ofta, vilket gör att det inte luktar, Selma fäller knappt heller så det är inget problem och jag skaffade en raskatt eftersom jag tror att dem lättare vänjer sig vid ett liv som innekatt.

DJUR ÄR UNDERBARA!!

10401247_60603977405_4759575_nMin katt Blossa <3

207353_10150161274257406_2792432_nMina marsvin Pärlan och Pyret <3

11049383_648634741947390_1412328495_nFina, fina Selma <3<3<3

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*