Följ oss på Facebook

header-blogg-1
kroppsform

Viktuppgång är så handikappande

Publicerat 28 april, 2017

En högre vikt gör mig begränsad men samtidigt mår kroppen bättre av det

Det har inte blivit så mycket träning på ganska länge och när jag väl har varit på gymmet så har jag inte tagit i så himla mycket. Jag har också slarvat väldigt mycket med maten och ätit både väldigt mycket och onödigt och detta får jag sota för nu. På grund av detta så sitter mina kläder tajtare och jag har den senaste veckan märkt att förflyttningarna är jobba. Annars brukar jag helt obehindrat kunna göra förflyttningar och jag tänker inte alls att det är något jobbigt. Men nu är det lite jobbigt att bara ta mig från rullstolen till soffan.

Jag avskyr verkligen att känna mig begränsad i mina förflyttningar eftersom det får mig att känna mig så ”handikappad” och fysiskt begränsad som jag inte alls känner mig annars. igår när jag skulle på ett möte så funderade jag 11137974_223771677817325_1342140900_npå att hoppa över till en stol medens jag väntade på personen som jag skulle ha möte med men jag avstod eftersom det kändes jobbigt att förflytta mig och det känns inte alls okej. Tänk att endast något kilos viktuppgång kan göra sådan skillnad och göra att jag känner mig så begränsad.

Men det här med vikten är ändå lite dubbel för mig. För när jag väger som jag gör nu så märker jag att min kropp mår väldigt bra. Jag får inte alls några galna sug som jag får när jag väger lite mindre och jag är inte alls lika hungrig. Jag mår också bättre psykiskt av att väga lite mer eftersom jag av någon anledning blir mycket lugnare då. Dessutom när jag ser ut som idag med lite former så kan jag lättare känna mig som den 27åring jag är och inte som en nervös femtonåring. Så de här med vikten är inte helt enkelt. Men om jag känner mig själv rätt så lär jag snart ha gått ner i vikt igen eftersom jag nu har minskat ner på allt de onödiga och skippar alla onödiga proteinpuddingar och bars. När jag ser ut som jag gör idag så brukar jag också börja röra på mig mer och denna kombination gör att jag brukar gå ner i vikt igen. När jag har gått ner i vikt så brukar jag hålla det ett tag men sedan får jag massa sug igen och blir jätte hungrig och går upp i vikt igen och sedan hamnar jag återigen där jag är nu. Jag hittar liksom inte riktigt en nivå på intag och rörelse som får mig att hålla den perfekta vikten.

Förutom att jag känner mig väldigt handikappad den här veckan så mår jag bättre än på länge. Jag var på en mindfulnessgrupp förra veckan och efter den kvällen blev jag så lugn och jag har sedan dess lyckats meditera flera gånger. Tack vare att jag har mediterat flera gånger så har min stress minskat radikalt och jag har lyckats vara social med folk på gymmet och det har gjort de ännu roligare att gå dit. Det var också väldigt roligt att vara på danslektionen i veckan eftersom jag hade energi över till att vara lite social eftersom jag hade mediterat innan. Jag har också börjat lämna telefonen hemma när jag ska till träningen och det gör jättemycket för mig och får min stress att minska radikalt. Så min slutsats är att det är värt att meditera och lämna telefonen hemma ibland för att orka vara social och för att jag ska orka vara den jag vill vara.

 

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*