Följ oss på Facebook

header-blogg-1
duvor

EN HÄLSOSAM FÖREBILD

Publicerat 22 maj, 2017

Om jag ska vara en förebild så vill jag vara det genom att jag är både mänsklig och hälsosam på riktigt

Om jag ska vara en så kallat förebild så ska det vara för att jag går min egen väg och gör det som är hälsosamt för mig och inte faller för grupptryck. Jag vill vara en förebild genom att jag vågar sätta mina egna gränser, står upp för mig själv och gör val som är bra för mig.

Därför var jag så himla glad över att jag hade gått upp i vikt eftersom det kändes som att det på riktigt var hälsosamt för mig och jag tyckte jag såg både bra och vuxen ut. Jag vill inte heller vara med och bidra till att någon ska tro att man måste vara supersmal eller ha tydligt synliga muskler för att duga och vara hälsosam.

Men min viktuppgång visade sig vara kortvarig… För lika fort som jag gick upp dessa nästan tre kilona så gick jag ner dem igen.
Den här veckan har jag på fem dagar gått ner nästan tre kg och då har jag ätit bra. Men jag har svettats sjukt mycket och varit på toaletten hela tiden. Det var alltså som jag misstänkte från början bara vätska och det kanske inte ens berodde på medicinen. Jag vet inte varför18624640_10154674207517406_964843600_n jag blev så svullen och den enda förklaringen jag har är att jag åt upp en hel burk med lakritspulver på två dagar.
Jag har nämligen läst att folk har gått upp i vikt tillfälligt av en stor mängd lakrits pga av att man kan samla på sig vätska av lakrits eftersom det rubbar saltbalansen eller nåt sånt. Kan det bero på det tror ni?
Nu ser jag i alla fall ut precis som vanligt och på ett vis är det skönt att känna sig smidig igen. Men på ett annat vis gjorde det mig lugn att inte kunna se alla revben, magmuskler och muskelfibrer.
Det kändes som att jag på riktigt kunde vara med och bidra till något hälsosamt genom att inte vara så smal och nu känns det mest pinsamt att jag gick ner allt lika fort igen.
Jag hade ju dessutom börjat ändra min kost och minskat ner lite på mitt intag eftersom jag trodde att jag inte behövde äta lite mycket längre. Men nu måste jag återigen hitta tillbaka till det stora matintaget jag hade innan jag gick upp i vikt eftersom jag återigen är näst intill konstant hungrig.

Men det positiva är att jag fortfarande mår lika bra. Jag känner mig vuxen och mer självsäker än på länge och det är underbart. Det känns som att jag har börjat kunna ta för mig av livet på ett sätt som jag inte vågat tidigare och det är helt underbart. Jag känner mig både vuxen och kompetent och det är en underbar känsla.
Jag dessutom haft en bra helg med både återhämtning i fredags. Träning bestående av  GRIT Strength och CX i lördags som dessutom gick riktigt bra och var roligt och i lördags kväll var jag ute och drack lite cider med en kompis vilket också var väldigt trevligt. Igår började jag dagen med Bodycombat och sedan gick jag och fikade med pappa, min syster och hennes två barn. När jag kom hem mediterade jag 45 minuter och efter det pluggade jag både teatermanus och repaade dans inför föreställningen nästa helg. Så en väldigt bra helg alltså. Men jag vill förtydliga att det är bra precis lika bra att ligga hemma i soffan med en bok hela helgen om man känner för det.

 

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*