Följ oss på Facebook

header-blogg-1
profil f

Sista rycket innan sommaren

Publicerat 26 maj, 2017

En intensiv men väldigt mycket mer lagom vår än höst

Den här våren har varit ungefär hundra gånger bättre än hösten på alla plan. I höstas kände jag mig helt slut och det smittade av sig på hela mitt liv och tillslut var jag så slut att jag inte orkade någonting och ingenting kändes kul. Mina värden gick ner och jag kunde inte längre träna och bara tanken på träning gjorde mig stressad och gav mig ångest för att jag var så slut. Det som hände var nog att det blev lite mycket nytt på samma gång med både nytt jobb med massor av nya kollegor, nytt med att dansa i Spinn som var både roligt men också väldigt krävande eftersom det var så mycket nytt att lära sig. Sedan hade jag ju också teatern och jag ägnade dessutom mycket tid på gymmet.

Men som tur var så lyckades jag bryta det värsta i november och jag bad om hjälp på olika vis och strax därefter förändrades också mina arbetsuppgifter vilket bidrog till att saker blev lättare.
När våren kom så hade jag lärt mig av hösten och fortsatte därför göra en hel del förändringar som har gjort att saker nu har hållit sedan dess.
Visst kör jag ibland på lite mer än vad jag orkar men jag har börjat acceptera att det är så jag är och att jag efter en sådan period får ta en period med mer vila. Jag har tex absolut inte som jag gjorde hela hösten gått från den ena dansen till den andra på tisdagar som gjorde att jag blev helt speedad och inte kunde sova den natten, för att dagen efter jättetrött köra Bodycombat.

Men våren har ju ändå varit ganska intensiv den också men jag mår ju mycket bättre och när man gör det så orkar man mycket mer. Men nu är det sista rycket efter en ja…intensiv vår…
Jag har inte varit med alla gånger på Spinn den här våren vilket har varit bra och gjort att jag hunnit med och ta in det som jag faktiskt har varit med på. Men jag har ändå hunnit med att spela in en musikvideo med dem som vi repade för i tolv timmar och själva inspelningen tog en hel dag, jag har också hunnit uppträda med dem på Göteborgs Operan och varit med dem i Vara för att inviga en park där och i morgon har vi avslutningsföreställning innan sommaruppehållet.
Förutom Spinn så var det väldigt mycket med min lilla föreläsning som jag hade i april som tog väldigt mycket tid och energi från mig och från en början gick det också åt väldigt mycket energi åt att försöka prestera på min nya blogg hos SportHälsa. Sedan har jag ju också spelat teater varannan vecka hela våren och startat Måndagsträffen vilket känns jätteroligt!!

Det har varit en händelserik men bra vår men nu känner jag att det ska bli skönt med lite sommarledigt från dans och teater och jag ser väldigt mycket fram emot sista föreställningen i morgon. Jag ser fram emot den och att få se de andra grupperna, men det ska också bli skönt när det är gjort så att jag kan släppa det.
Vi har också en liten föreställning med teatern den 7 juni som också ska bli roligt men jag ser fram emot att den ska vara gjord så att jag kan släppa det lite grann och i stället fokusera på att repa in hela föreställningen till September när vi egentligen har premiär.

Jag tror att hösten kommer bli väldigt spännande men också väldigt intensiv eftersom vi ska spela fjorton teaterföreställningar på tre månader och jag planerar också att vara med mer med Spinn och det gör att jag kommer behöva lägga upp resten av tiden och min träning smart så att jag orkar allt. Men hur det ska gå till tar jag då….

Under sommaren när jag inte har dans eller teater så tänkte jag fokusera på att träna hårdare, kanske inte mer men hårdare pass eftersom jag kommit in i en period där jag tycker att den typen av träning är roligast, men som som det ser ut nu så krockar de passen med dansen och teatern.
Det som känns skönt med att bara ha träningen under sommaren är att det är något som jag lättare kan hoppa över om något dyker upp och det gör mig mer flexibel och det ska bli skönt med en sådan period.

6c7777acb06211e3b38c12720f3ba035_8

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*