Följ oss på Facebook

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Kreativiteten och lugnet flödar

Publicerat 18 april, 2018

Något som jag mår riktigt bra utav är att vara kreativ. Jag älskar att måla och att göra andra kreativa saker, men tyvärr har jag nästan aldrig ro till att vara kreativ och hemma hamnar jag oftast framför tvn istället för vid en målarduk.
Men sedan några månader tillbaka har kunnat koncentrera mig på att både måla och pussla och så fort jag får pengar ska jag köpa grejer till att kunna börja tova igen. Jag har väldigt svårt för att göra en sak i taget men när jag målar eller pusslar så kan jag bara göra en sak i taget. Jag skulle så gärna vilja bli bättre på att göra en sak i taget och att avsluta det jag påbörjat in30547133_10155561517802406_207393060_o[1]nan jag börjar med en ny aktivitet och jag försöker verkligen öva på det men det går inte så bra. Men när jag målar, pysslar eller pusslar så kan jag som sagt bara göra en sak i taget och det får min annars så stressade hjärna att varva ner och det är nog därför jag mår så bra utav det. Hjärnan behöver varva ner. Men det är svårt.
För at kunna måla måste jag oftast vara i rätt sinnesstämning, är jag för stressad så går det inte alls och det slutar nästan alltid med att jag målar över det. Det är synd att jag måste vara relativt lugn för att jag ska kunna måla, för om jag står ut med att måla trots att jag är stressad och jag klarar av att inte måla över allt hundra gånger så skulle jag nog bli lugnare och må bättre över lag.

Men nu har jag alltså lyckats måla flera tavlor de senaste månaderna och till och med att ta fram mitt tusen bitars pussel.  Det betyder att jag har varit relativt lugn nu i några månader och det är så skönt. Jag klarar av att lyssna på kroppen och att vila vilket gör att jag mår så mycket bättre. Jag är inte heller lika impulsiv och kan oftare tänka efter före jag agerar. Förra veckan kände jag mig dock extremt stressad vilket berodde på att jag hade gjort typ tusen saker och jag kände att jag verkligen behövde varva ner. Tro det eller ej men jag klarade faktiskt av att ta det lugnt och ladda batterierna då! Egentligen tänkte jag ta mig en lugn hemma dag i lördags men då kom det annan i mellan, men i söndags var det enda jag gjorde att dansa hiphop 60 min och byta till sommardäck, sedan satt jag hemma med mitt pussel. Jag såg framför mig ett fordon eller en sak typ en mobil. Ett fordon går kortsiktigt att ladda genom att köra långt med det eftersom batteriet då laddas, men långsiktigt är det omöjligt. För att en bil ska laddas så krävs bensin och när man tankar bilen så är den still, precis samma sak med en mobil. När man laddar en mobil så ligger den oftast relativt still med en sladd i väggen. Så jag satt där i några timmar med mitt pussel och jag kände hur mina batterier laddades och hur energin kom tillbaka.
På måndagar har jag haft fullt upp varje kväll i över ett år, om jag inte jobbar kväll så brukar jag träna. Men i måndags var träningen inställd och jag jobbade inte. Under helgen tänkte jag att det var bra att det inte skulle vara någon träning så att jag kunde ta mig ännu en lugn kväll hemma, men jag hade fått så mycket energi av att vara hemma på söndagen att jag istället blev rastlös. Men det var ändå ganska skönt och det resulterade i att träningen igår gick jättebra och jag hade energi till de båda passen som jag gick på.

När vi ändå kom in på träning så måste jag bara avsluta med mina magmuskler! För att tag sedan skrev jag ju att mina magmuskler blivit så mycket starkare pga att jag nu mer använder den vid alla förflyttningar och igår körde jag CX vilket är 30 min mage och ryggträning och igår var första gången som jag orkade hela passet utan att vila! Jag kände verkligen hur min mage har blivit så mycket starkare! Såå roligt!

Det är alltså inte bara kreativiteten som flödare utan livet flyter även på rätt bra de med.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*