Följ oss på Facebook

Mod och bemötande

Publicerat 27 april, 2018

Att våga något trots inte ok bemötande

Något som jag tycker är väldigt svårt är att göra folk obekväma med min närvaro. Kanske låter det konstigt att jag skulle kunna göra någon nervös bara genom att komma in ett rum, men min erfarenhet är att det är ganska vanligt och därför undviker jag vissa saker i största möjliga mån. På gymmet tex så går jag väldigt ogärna för nya instruktörer eftersom det alltid ger mig ett stort stresspåslag av att inte veta hur en instruktör reagerar när jag kommer in på deras klass som ensam i stol. Därför har jag den här terminen i princip endast gått för samma instruktör som jag alltid går för och det fungerar så länge hon inte är borta eller sjuk, men om hon är borta och jag inte vågar gå för någon annan så blir ju min träning lidande. Men ibland har jag tagit mod till mig och vågat gå för någon ny och ofta går det bra, men ibland har jag fått de konstigaste reaktionerna och de är de tillfällena som sitter kvar hos mig. De händer tex då och då att instruktören inte vågar bemöta mig och det blir en ganska konstig situation eller så försöker de bemöta mig men de slutar bara med att de säger något konstigt, svamlande eller osamanhängande. Men har jag med mig någon på en ny klass så är det inga problem, och nästa vecka ska jag och instruktören som jag ofta går för gå på GRIT Cardio tillsammans. Det känns jättebra att hon följer med för bara jag går en gång med någon så vågar jag gå själv sen och det passar jättebra att jag inför sommaren vågar gå för fler eftersom många har semester då.

Ett av mina favorit pass på gymmet är Bodyjam som är en dansklass. De har inte haft  Bodyjam på ett år nu och jag saknar det. Jag är inte bra på att dansa men jag tycker jättemycket om det och jag vill lära mig. Så för att sluta tycka att det är tråkigt att jag inte kan dansa någon Streetdance så började jag ju dansa på Twisted Feet i vintras och nu är det sista gången för terminen på söndag. Twisted gör ändå reklam för att de är en dansskola för alla, därför vågade jag ta kontakt med dem. Men det finns en till skola i stan som heter Dansforum som inte är känd för att vara så tillgänglig för personer med funktionsvariationer och de ska ha öppna klasser i Street för vuxna hela sommaren som jag gärna vill gå på. Det är inte en kurs utan mer som att man kan komma dit och dansa och det är det jag vill, så jag ringde och pratade med dem och det svarade en jättetrevlig kille som sa att det inte var några problem och att någon hjälper mig att ta ner rullstolen om jag hoppar ner för trappan.
I förrgår var jag i stan och tog mod till mig för att gå in på Dansforum för att se hur det faktiskt såg ut där. Väl där fick jag syn på ägaren så jag gick fram till henne och sa att jag ville gå på deras Street klasser under sommaren och att jag bara tänkte kolla hur vi skulle lösa de på bästa vis. När jag sa det och hon såg mig sa hon att det inte var möjligt eftersom det var trappor. Jag bad henne visa mig trappan och när vi hade kollat på den kunde jag konstatera att den inte skulle bli något problem. Jag sa att jag kan hoppa ner för den själv så länge någon tar mig stol. När jag sa det såg hon jätteförvånad men sa att jag var välkommen då.

När jag gick ifrån Dansforum kände jag mig så himla stolt över att jag vågade gå dit och att jag vågade prata med ägaren trots att jag såg hennes osäkerhet kring mig. Jag kände mig så stolt över att jag kunde framför det jag ville med en säker ton och att jag fick fram allt jag ville få fram på ett bra vis. Så nu ser jag jättemycket fram emot att börja där och jag har hört från flera att hon som håller i det är jättebra!

För övrigt så var det Locking workshop i söndags med en kille som jag hade frågat om han ville ha integrerad street workshop i Spinnstudion. Vi har planerat detta under hela våren och det har varit en del arbete både för honom och mig och för några som jobbar på Spinn. Worksghopen blev bara så BÄST! Han gjorde det så bra och så inkluderande. Jag som satt kunde hänga med på allt och de som stod fick ut precis lika mycket av det som jag. Det kallar jag inkludering på högnivå!! På söndag är det andra och sista gången med Lockning och jag ser så mycket fram emot det.

Twisted feet

 

 

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*