Följ oss på Facebook

Uppträdande på Stora teatern

Publicerat 9 maj, 2018

Den här helgen har varit riktigt intensiv, spännande, nervös och rolig. Det började i fredags med att jag jobbade till kl 21.30 pga att vi hade disco här på kontoret. Jag och mina kollegor hade anordnat ett disco för alla våra deltagare i våra grupper och vi hade även bjudit in en grupp från Ågrenska. Vi var runt 30 personer här som dansade in våren tillsammans och alla som var här var riktigt nöjda. När jag kom hem efter att ha jobbat i tretton timmar den dagen var jag både väldigt mycket uppe varv var extremt trött.
I lördags var det också fullrulle. Det började med att jag var Spinn studion kl 10.00 med SpinnUnga för att repa inför vår kommande föreställning den 25 maj och vid kl 12.00 rusade jag till Stora teatern för genrep med Twisted Feet. Jag har inte varit på topp de senaste veckorna och när jag kom till genrepet var jag både trött och lite stressad. Det blev heller inget bra genrep för mig och jag blev lite besviken eftersom när alla grupper väntade på sin tur så satt de i publiken och väntade, men det var trappor ner dit så jag fick inte sitta med dem utan jag fick vänta själv bakom scenen och jag avskyr att inte få delta fullt ut i grupper som jag är med i. Jag var nog också lite ofokuserad så när det var vår tur så glömde jag bort delar av vår lätta  koreografi. Men efteråt kändes det ändå ok och jag visste vad jag behövde jobba på till dagen efter.
Efter genrepet gick jag tillbaka till SpinrepnUnga för fortsatt rep med dem och jag måste säga att det känns ganska lugnt inför föreställningen den 25e och jag börjar få koll på läget. Efter att ha repat hela dagen så gick mamma och jag ut och åt på ett tapas ställe, men det var allmänt skabbigt och inte gott, höhö…När jag kom hem den kvällen var jag helt slut!

I söndags var det dags för föreställningen med Twisted Feet på Stora teatern och jag var ganska sliten då efter att ha dansat hela dagen innan. Men det var en rolig dag och den dagen kunde jag vara med min grupp hela tiden eftersom alla som skulle dansa var bakom scenen hela föreställningarna. Vi var med under två föreställningar och vi i gruppen höll ihop hela dagen och peppade varandra och repade tillsammans. Mamma och mina systerdöttrar var med och kollade på första föreställningen och precis innan vi skulle gå upp på scenen blev jag helt skakig, men det gick ok ändå och jag kom ihåg all koreografi. Jag har inte lyckats hitta klockrena alternativ till alla stegen än men jag gjorde mitt bästa och allt var inte katastrof. Lagom till andra föreställningen var jag riktigt trött eftersom det hade varit en både lång och varm dag men den gick också ok.

Det sliter väldigt mycket på kroppen att dansa så mycket och jag kände hur jag hade ont i alla lederna när jag kom hem. Men det fick vara värt lite smärta och jag är sjukt stolt över att ha gjort det och att jag vågar göra det jag tycker är roligt!

Igår var jag på Dansforum och testade deras Streetklass för vuxna. Jag hade frågat innan vilken nivå det skulle ligga på och de hade sagt att var för dem som hade dansat någon termin eller två. Jag tänkte därför att det kanske inte skulle var så extremt svårt, men allt gick väldigt fort och jag hade väldigt svårt att hänga med! På slutet gick det lite bättre, men egentligen gick det alldeles för fort för mig. Tydligen ska vi köra samma koreografi även nästa så kanske att det känns lättare då och då kommer jag ju dessutom vara förberedd på vilken nivå det faktiskt är. Så jag ska ge det några gånger till :).

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*