Följ oss på Facebook

Diskriminering på Nordic Wellness del 2

Publicerat 5 juni, 2018

Förra veckan skrev jag ett inlägg om mitt missnöje över Nordic Wellness och mina känslor till dem har inte direkt blivit bättre nu. I helgen fick jag nog och spelade in videon ni kan se här under och bad alla dela den.
När jag skrev mitt förra inlägg så hade jag endast testat två av deras gym och jag hade en förhoppning om att deras andra anläggningar skulle vara bättre. Nu har jag hunnit testa flera av gymmen och jag blir bara mer och mer besviken. Dock har jag varit inne på deras gym i Kviberg och där fungerar det bra förutom att komma till en av deras våningar, men jag kommer in på två av tre våningar och in till deras gruppträningssal. Jag har även varit och kollat på deras anläggning vid Domkyrkan och det fungerar det också.

Men det som fick mig att få nog och som bidrog till att jag nu har gjort en anmälan var när jag i fredags testade ett av deras nyare gym på Ullevi. De ligger i markplan i nya Ullevi och jag har åkt förbi dem många gånger och det har sett ut som att det fungerade bra. Men när jag kom dit var det inte så lätt att komma in som jag hade trott. De hade en sluss som var alldeles för smal för en rullstol, men de hade också en bred ingång bredvid men den var låst så jag knackade på fönstret och då kom receptionisten och öppnade.
När jag kom in frågade jag receptionisten var rullstolsingången var, men det visste hon ingenting om men hon lovade att återkomma till mig när hon hade pratat med sin chef. Då valde jag att inte gå igång så mycket eftersom jag ville anta att det fanns en annan ingång tills jag fick reda på någonting annat.
I lördags alltså dagen efter så ringde receptionisten upp mig och sa att chefen hade sagt att de inte fanns någon rullstolsingång och att de inte var ett tillgängligt gym och att de inte hade för avsikt att anpassa heller. Då påpekade jag att detta inte var okej och att jag tänkte göra en anmälan mot dem.
I lördags testade jag även deras gym på Odinsplatsen och jag hade pratat med dem och de hade sagt att det var ett tillgängligt gym. Men när jag kom dit så var det en för smal spärr för att komma in till själva gymmet. Bredvid spärren fanns de en bred grind men den här grinden till skillnad mot andra breda grindar på deras olika anläggningar var ingen grind som var tanken att medlemmar skulle ta så då behövde jag även då tillkalla personal för att komma in. Jag frågade hur jag skulle komma in till dem när receptionen var stängd, men de hade de inget svar på. Så jag gick ledsen ifrån även deras gym på Odinsplatsen.
Igår testade jag deras gym på Olskroken och även de besöket blev en stor besvikelse. Gymmet låg i markplan men för att komma in till gymmet så behövde jag ta mig upp för en brant liten backe till dörren plus en hög kant och en trög dörr. Det fanns inte en chans för mig att klara av alla de tre stegen för att ta mig in. Det fanns dock en dörröppnarknapp utanför men den fungerade inte. Receptionisten såg mig och öppnade åt mig och jag frågade varför inte dörröppnaren fungerade och då svarade hon att det var för att om den är på så är dörren även öppen när receptionen är stängd. Jag förklarade att på F24Seven så är just mitt kort  kopplat till dörröppnaren även när deras reception är stängd och att det där inte är något problem där. Jag sa även åt receptionisten att om de inte vill att jag även ska anmäla deras anläggning i min pågående anmälan mot dem så föreslår jag att de låter dörröppnaren vara på när i alla fall receptionen är öppen och det lovade hon att se till.

Jag har även fått reda på att de har ett nybyggd gym som inte är tillgängligt i Kroksslätt.
Ni som har erfarenhet av ett otillgängligt och nybyggt Nordic Wellness får gärna skriva vilket de är och hur de är otillgängligt så tar jag med det i min anmälan. Jag har nämligen anmält Nordic Wellness till Göteborgsrättighetscenter och jag ska träffa dem om lite mer än en vecka för ett första möte kring min anmälan. Jag håller även på att ta kontakt med kommunen för att göra en anmälan till dem.

Kommentarer

  1. Egentligen borde det gå högre upp, typ till DM eller någon som granska tillgängligheten i samhället/företag. Du har mitt stöd! ❤️

    • Hej!
      Jag har nu även DO anmält NW så jag får se vad de svarar. Om två veckor ska jag även träffa två jurister eftersom de tror att detta är diskriminering enligt lag. Tack för ditt stöd <3!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*