Följ oss på Facebook

Lite tufft.

Publicerat 17 juli, 2018

Det är ok att inte älska sommaren.

De flesta dagarna är lite tuffa just nu. Vissa dagar är nästan bra, jag har energi och är glad. Men vissa dagar är riktigt tuffa och både energin och glädjen är som borta. De tuffa dagarna har jag svårt ens orka gå till bussen, men lyckas jag trots allt ändå gå till gymmet och köra ett pass så blir jag som ”bakis” efteråt och kroppen känns som en ”stressbomb” och tankarna drar i väg med mig på ett sätt som jag har svårt att stoppa. Tankarna och känslorna drar i väg och blir allt annat än trevliga och jag känner mig nästan lite knäpp.
De sämre dagarna kan det ibland hjälpa att träffa en kompis och då kan de jobbiga vända och energin kan komma tillbaka, men vissa dagar blir det bara sämre av att umgås med någon eftersom jag då får ännu mer brist på energi och gör mig ännu mer ”bakis”. Jag försöker förstå vad det är jag behöver för att lugna mitt sinne men ibland hjälper ingenting.

Sommaren har aldrig varit min grej och jag mår inte så bra av att det mesta är på paus, alla aktiviteter har sommaruppehåll vilket gör att en naturlig del av mitt sociala liv försvinner, passen på gymmen är ändrade eller inställda vilket gör att den för mig livsviktiga träningen blir lidande (dock har jag ordat de denna sommaren genom att köpa ett till gymkort). På sommaren är det inte som det brukar och det har jag ibland svårt att hantera. Den här sommaren har också varit extra tuff eftersom så mycket har förändrats och mycket av det som varit min trygghet har försvunnit, sjukvården har också ställt till det mycket för mig vilket har gjort det väldigt dåligt för mig.

Inför varje sommar så ser jag visserligen fram emot lite uppehåll från mina olika aktiviteter eftersom jag då är mer fri på kvällarna, då kan vara mer spontan och har mer tid för egen tid eller träffa kompisar, jag ser också till att inte ha något kvällsjobb på sommaren för att skapa ännu mer fria kvällar och det är faktiskt skönt. Men trots att det är skönt med mer fria kvällar så är det ändå något som gör att det blir så svårt och det har nog också delvis lite med den här pressen om att man ”borde passa på” och göra göra massor av skoj på sommaren och när jag kanske inte gör det så får jag ångest. Allt blir också så stort på sommaren, när jag under terminerna har flera aktiviteter i veckan så är det lättare att dela upp livet i kortare intervaller och det gör det hela mer greppbart, men på sommaren blir allt så stort och då blir det lätt kaos för mig.

Den här sommaren testar jag dock något nytt och har ingen lång semester och även om jag nu känner att det vore underbart med semester så är jag ändå glad över mitt val. Så som mitt liv ser ut just nu så hade jag inte klarat att vara långledig, vad skulle jag gjort på dagarna liksom? Däremot har jag lagt min semester i höst och under jul, först åker jag ju till USA om några veckor och är borta åtta dagar. USA resan kommer ju kanske inte direkt vara någon semester eftersom det kommer bli väldigt intensivt, men det kommer däremot bli en fantastisk upplevelse. Sedan har jag ju bokat in ca 12 dagar på Teneriffa i sep/okt och det ser jag framemot något enorm och jag tänker ta det bara lugnt den resan. Jag har även bokat in nästan två veckor med en kompis till Teneriffa även i dec och det ser jag också väldigt mycket framemot.

Jag gillar inte sommaren, men jag kan absolut ha bra dagar även den årstiden som tex när jag förra veckan satt på en uteservering med en kompis i fantastiskt väder och sedan tog vi en härlig promenad. Det var också härligt igår när jag bjöd en kompis på middag och vi satt på min balkong och käkade. Jag måste också säga att min jobb ger mig kraft och energi och det får mig att må bättre.

Men jag önskar verkligen att jag hade haft fler bra dagar denna sommaren så att jag hade orkat njuta av värmen. Jag önskar också att jag hade haft energi att orka ta mig till stranden någon dag eftersom jag älskar att ligga vid en sjö eller vid havet. Kanske att jag ska försöka ta en skärgårdsbåt i helgen till en ön, ha med mig lite picknick och en bok?

Livet är inte alltid, lätt, roligt eller härligt, men det är ok. Det vänder.

10607885_271741309683971_532071401_n
En sommar för några år sedan när jag försökte ta tillvara på värmen och varva ner, men jag minns att jag här kände mig allt annat än glad och lugn.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*