Följ oss på Facebook

Kroppen känns frisk och jag känner mig fin

Publicerat 26 juli, 2018

Alltså, denna värme!! Helt galet, över trettio grader! Men nu har jag börjat vänja mig och anpassat mig till de här och på ett vis så önskar jag att det aldrig skulle ta slut. Men jag vet att många lider av denna värme, så för alla som gör det önskar jag att det blir lite svalare snart. I morgon ska det bli ca 34 grader så jag undrar om någon orkar ta sig till mig Jympa.

För några veckor sedan skrev jag om att jag hållit på med LCHF sedan i juni och nu har jag hållit på med det i snart två månader, men i helgen bestämde jag mig för att den här dieten inte riktigt passar mig. Eller jag kände att det blev för svårt att äta så mycket fett och jag saknade min frukt. Därför bestämde jag mig för att börja med en lite med liberal variant, dvs inte så strikt och inte riktigt så lite kolhydrater. Min energi har verkligen dippat sedan jag nästan uteslutit kolhydrater och det ska ju rätta till sig men det har det inte gjort och kanske att min dipp i mitt mående också berott på att jag inte tillfört kroppen så mycket kolhydrater. Därför äter jag 1-2 frukter om dagen och lite mindre fett och det känns jättebra.

Förutom att jag har haft svårt att hantera fettintaget på LCHF så har jag haft svårt att hantera att mina byxor sitter tajtare och att magen inte är lika platt och det har också varit en av anledningarna till att jag känt att LCHF inte passar mig. Men något har hänt de senaste veckorna. Sedan några veckor tillbaka när jag har kollat mig i spegeln så har jag liksom börjat tycka att det jag ser inte är helt fel ändå och det har varit väldigt svårt att förstå eftersom jag i kombination med det knappt kommit i mina byxor.
Jag har sedan några veckor tillbaka till och med tyckt att mina ben inte ser så dumma ut, mina ben har annars varit det jag avskytt mest med min kropp. För mig har det alltid varit helt otänkbart att gå ut i kortbyxor eftersom jag inte klarat av att visa mina ben, men plötsligt började jag fundera på om jag ändå trots allt kanske skulle kunna gå ut i kortbyxor?
Efter att ha funderat på detta i någon vecka så bestämde jag mig i helgen för att gå och testa kortbyxor, både att ha till vardags och ett par att träna i. Jag gick först till Dr. Denim men de hade inte öppnat än eftersom det var söndag, så därför gick jag till Lindex istället och där hittade jag ett par kortbyxor som passade. Helt sjukt, men när jag tog på mig byxorna så kände jag mig FIN! Så jag bestämde mig för att köpa dem. Sedan gick jag vidare till Intersport och där hittade jag tillslut även ett par kortare träningsbyxor och även de satt bra så jag köpte dem också!

Samma dag som jag köpt mina kort byxor skulle jag gå ut och äta middag med en kompis och det var då som jag för första gången gick ut i byxor som visade mina ben och jag kände mig fin!
Dagen efter var jag ledig och gick till stan igen och in på Dr. Denim som nu var öppet och där hittade jag ett par korta byxor till som var superfina och dessutom på rean så då köpte jag dem också.
Nu är det torsdag och jag har jobbat tre dagar denna veckan och det är ca 30 grader ute så pga av det har jag använd kortbyxor hela veckan och igår var jag på konsert och jag gick dit i mina kort byxor och kände mig fin!!
I förrgår var jag också och tränade i mina nya träningsbyxor och i just den träningssalen är det hur varmt som helst, vilket gjorde att jag även tränade i endast sport BH, men det är en BH som som går långt ner på magen och byxorna är höga, vilket gjorde att jag knappt visade någon hud och återigen, helt sjukt men jag kände mig fin!

Detta med kortbyxor är för mig verkligen helt sjukt! Hur kan jag helt plötsligt börjat känna mig fin? Dessutom TROTS att jag har mer fett på kroppen. Jag hade ju som sagt lite panik för några veckor sedan över att jag nu mer har svårt att knäppa mina byxor och när jag känner den paniken så brukar jag inte väga mig eftersom jag inte orkar med att se en högre siffra på vågen. Men av någon anledning så bestämde jag mig för att väga på mig på gymmet och jag fick en chock när jag såg siffrorna! Jag vägde minst ett kg mindre än innan jag började med LCHF!! Och jag fattade att det inte kunde vara att jag förlorat så mycket muskler. Samtidigt så vet jag ju att jag har mer fett på kroppen. Alltså måste jag ha förlorat ca 3 kg vätska pga minskat intag av kolhydrater och så har jag säkert åka två kg i fett. Och sedan några veckor tillbaka så tycker jag att hela jag ser annorlunda ut. jag har liksom plötsligt blivit mer nöjd med hela mig. Jag är nöjd med mina ben, jag har blivit lite smalare i ansikten och musklerna på armar, axlar och bröstkorg har börjat komma fram mer. Och jag känner mig liksom nöjd. Det känns som att sedan jag börjat med LCHF så har fettet och allt fördelat sig på rätt ställe och min kropp ser hälsosam ut TROTS mer fett! Helt galet, men jag klagar inte och är detta effekten av minskat intag av kolhydrater så tänker jag fortsätta så här. Nu när jag äter lite frukt varje dag och inte fokuserar på fett lika mycket så mår jag så bra i kroppen, har energi och är glad! Det känns som att min kropp är ”frisk” för första gången på väldigt länge och att den ser ut som den ska. Jag har också börjat hitta ett matintag som gör att jag inte får sug och det gör att jag fokuserar ännu mindre på mat och det är skönt!

37810525_10155770606432406_7528421381705302016_n

37841901_10155770606547406_5682329448725086208_n

37800384_10155770606342406_1531247237928058880_n

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*