Följ oss på Facebook

Hej! Jag heter Jörgen Hansson och är en blind kille på 41 år, och jag har även Aspergers syndrom, Ja, den kombinationen Aspergers syndrom och blindhet, eller ja, synskada som man kan kalla det för sägs vara ganska svår, men ja, jag för leva med det helt enkelt. Mitt största intresse här i livet är musik och ljudteknik och allt som rör detta. I min blogg kommer ni att få veta lite mer om mitt musikintresse och att jag även producerar en del musik både med andra och åt mig själv.

Jag gillar också att resa men det har jag inte gjort på ett bra tag men jag skulle vilja göra det ganska snart hoppas jag. Karaoke är också någonting jag tycker är jätteroligt. Det händer att jag drar till en karaoke restaurang då och då, men oftast händer det att jag går på Blues Jam på båten S/S Marieholm bakom Göteborgsoperan.

Om ni har frågor får ni gärna kontakta mig via min blogg och om ni vill höra några låtar av mig kan ni även söka upp mig på Youtube.

hejsan på er!

Publicerat 17 oktober, 2017

Hallå igen, hur mår ni alla?

jag hoppas ni mår bra.

Jag har inte varit inne och bloggat så mycket som jag borde göra men det beror på att jag har haft lite andra saker att göra med datorer och annat, men ja, musiken går det lite segt med men det börjar så sakta att komma igång. Jag har faktiskt skrivit lite filmmusik till en film som dom på daglig verksamhet här i ale har gjort som heter Ale lätt och leva.så den lilla biten fick mycket bra kretik så det känns ju skönt.

Jag tänkte snart börja göra lite inspelningar om hur man använder Cakewalk Sonar med skriptet CakeTalking, som vi blinda använder när vi ska skapa musik. nu finns det ju mera program men jag nöjer mig med sonar än så länge.

Ok, nu har ni fått en liten uppdatering och jag ber om ursäkt att det har tagit så lång tid med bloggen men ibland hinner man inte med.ha en skön dag.

 

Hallå igen

Publicerat 3 augusti, 2017

Hallå igen!

Nu kan jag äntligen blogga från hemsidan direkt tack vare Felicia Sparrström, och Isak på Beond. Nu ska vi se vad som händer om det blir bra med mitt skrivande. Det var bara det jag hade att säga för idag, mer inlägg kommer numera regelbundet och mer musiklänkar kanske.

Ha en bra dag!

Beskrivning av hjälpmedlet Olympus LS14

Publicerat 12 juni, 2017

Hej på er igen!

Hur mår ni allihopa? Jag hoppas att ni har haft en fin vecka och en jättetrevlig helg.

Jag tänkte ge er en länk till en youtube video jag gjorde en gång för några månader sen och det är en liten visning om hur man som synskadad kan använda en bärbar inspelningsutrustning. I det här fallet gäller det en liten trevlig sak från företaget Olympus, som delvis gör fina kameror och sådär, även har satsat på små bärbara inspelningsapparater, från små fickminnen till även portabel studio utrustning för inspelningar i kyrkor eller Live konserter, eller vart man nu vill göra sina inspelningar.

Nåväl, här kommer länken nedan.

 

Mycket nöje!

Kram,

Jörgen!

Mitt första inlägg

Publicerat 29 maj, 2017

I denna blogg kan det också hända att jag kan göra ljudinlägg eller lägga upp nån youtube länk med en del av min musik och lite beskrivningar om hur jag använder olika ljudprogram

Hej allihopa, Välkomna till min lilla blogg här på mittfunktionshinder.se. Jag hoppas att ni ska få en fin njutning av att läsa min blogg om det jag gillar och om det som fyller upp mitt liv.

I denna blogg kan det också hända att jag kan göra ljudinlägg eller lägga upp nån youtube länk med en del av min musik och lite beskrivningar om hur jag använder olika ljudprogram osv.

Ni får gärna ställa frågor till mig och kommentera gärna.

Ja, när man sitter såhär och ska skriva sitt första inlägg, då är det ju inte alltid så lätt att veta exakt vad man ska skriva, men ja, man vill ju inte skriva en massa strunt och sådär, man vill ju göra sitt bästa för att hålla sig till ämnet som man säger, J.

Som sagt, som jag sa i min presentation förut, så gillar jag väldigt mycket musik och att få hålla på med musik är det absolut bästa jag vet. Och jag tänker göra det så länge jag lever tills jag blir hundra år, J.

Jag kan säga att musiken har funnits med mig i stort sätt hela mitt liv men jag började lära mig spela orgel när jag var ungefär 2 år, för då vet jag att jag fick min första orgel, det var en sån här liten batteridriven orgel med en liten fläkt innuti, men den typen av orgel finns nog inte nu för tiden, utan idag är det ju helt andra saker man använder idag, med tanke på detta med hur tekniken med Iphone och allt det där har utvecklats helt enkelt, eller hur?

Nåja, jag började sakta men säkert plocka ut barnlåtar och jag lärde mig bit för bit men ja, så småningom blev det allt mer avancerade saker, men det kom längre upp i åldern. Men, jag kan säga att jag brukade trumma på olika saker, för ljudklanger var något som verkligen intresserade mig i tidig ålder. Då insåg mina föräldrar att jag var musikalisk och jag gillade mycket musik som hade rytmer i sig, bland annat barnvisor med god takt.

En annan sorts musik som spelades hemma under min barndom var dansbandsmusik och man kan säga att den typen av musik har jag växt upp med om jag ska vara riktigt ärlig. men det har också även varit en hel del andra typer av musik och musikstilarna har varierat under årens lopp. ABBA var inne på tapeten ett tag vill jag minnas, Oh ja, det var många olika slags typer av musik som flödade ur högtalarna på den tiden.

Högtalare ja, Nu börjar vi komma in lite på det ljudtekniska här men sanningen är den att när jag var liten då tyckte jag om att sitta framför högtalarna. Delvis för att lyssna på ljudet och delvis för att kunna känna vibrationerna från dom med händerna. En gång satte jag min fot på en av dom för att känna hur det vibrerade i foten men det har jag fått veta lite senare i livet.

När det gäller olika ljudklanger så kan jag nämna en annan liten kul sak, och det är att jag gillade olika klanger i olika badkarr, varje gång vi var hemma hos folk så skulle jag kolla om dom hade badkar för det var så att när jag knackade eller bankade på dom så lät det olika från badkar till badkar och det gav ju en upplevelse inom den ljudtekniska biten, dvs jag lyssnade in olika ekoklanger i de olika karen.

Sen har det liksom bara gått vidare. Jag gick i vanlig grundskola, men jag var faktiskt den ende blinda killen i klassen men efter grundskolan hamnade jag på en av de bästa skolor för funktionshindade som finns, nämligen Ekeskolan i Örebro. Det är en skola för blinda och synskadade med ytterligare funktionshinder såsom Autism, rullstolsburna och andra former av funktionsnedsättningar. Nu har jag inte varit på den skolan sen återträffen 2005, men dom gamla kompisarna jag har kontakt med från den tiden har sagt mig att det har ändrats en hel del där, men det kan jag inte exakt säga vad som har ändrats. Vad jag vet, det var ju att ett tag pratade dom att lägga ner skolan, men många av oss elever och lärare samt föräldrar och anhöriga protesterade mot det ganska mycket för vad skulle deras barn och ungdommar med funktionshinder ta vägen efter grundskolan? Där på Ekeskolan, fick man lära sig mer om att vara självständig och ja, en hel del annat, som man ville lära sig. Dom gick inte riktigt efter nån slags läroplan, utan dom gick mer på elevens behov och intresse. Musik var det mycket gott om där på den skolan, och jag fick då chansen att uppleva det här med gospelmusik och jag fick även vara med på körövningarna och det var en jättesnäll tjej som jobbade då som elevassistent där på skolan. Hon heter Charlotte Olward och hon var även med och hjälpte till att hålla i ekeskolans rockgrupp som hette Rockcirkus. Jag började där 1994, och gick där till 1997, och det var tre härliga år som jag kan skriva mycket om, men ja, jag hoppas att jag inte tråkar ut er läsare såhär på första inlägget, J.

Nåja, Charlotte var en av dom som stötte mig i mitt liv när det gällde musiken, men det fanns en annan kille som jag saknar väldigt mycket. Han var min vapendragare i 13 år. Från 1992 till 2005. Denne killen hette Henrik Magnusson, och han och jag gjorde en hel del saker, och mestadels var det roliga saker som låtskrivande, resor och mycket annat tokigt, men det kan jag kanske berätta om i senare inlägg.

Jag hoppas att ni har det bra, och vill ni veta något mer, så tveka inte att kontakta mig på bloggen.

Många vänliga hälsningar

Taggar