Följ oss på Facebook

No more Fluor for me!

Publicerat 2013-07-04

Visst det var inte ofta men hon kom emellanåt "Flourtanten" när jag växte upp. Alla elever var tvungna att ta emot den blåaktiga vätska hon serverade i små koppar från hennes bricka.

Där satt vi barn och gurglade men hade ingen aning om vad den blåaktiga vätskan egentligen var jo vi visste att det var bra för våra tänder. Senare var det ett jäkla sugande på fluortabletter, det var ju både gott och bra för dina tänder.

Jag skaffade tandställning för ett år sedan och självklart så var rekommendationen att jag skulle köpa en stor jäkla pumpflaska med fluor som jag skulle gurgla med minst 2 ggr om dagen, gjorde jag så skulle jag inte ha några problem med mina tänder under tiden ja hade min tandställning. Jag ifrågasatte inte det då utan köpte en jäkla pump flaska, och jag höll på med gurglandet fram tills jag läste en text och hur farligt Fluor är. Jag började läsa på och hörde från flera håll om hur giftigt och farligt Fluor är. Göteborg har inget fluor i sitt dricksvatten, vet att bla Uppsala har fluor i sitt. Idag köper vi tandkräm utan Fluor och jag skulle aldrig gurgla i Fluor igen.

Emelie W skrev ett inlägg om Fluor texten nedan är från Emelie W’s blogg.

”Fluor, som finns i allt från tandkräm till vanligt kranvatten, är nämligen ett nervgift som i högre mängder kan ge inverkan på kroppen på ett negativt sett. Sverige – som ändå är ett rätt upplys land – har uppenbarligen glömt att uppmärksamma detta och har till och med höjt fluor halten i det svenska dricksvattnet. Nu ligger den på en nivå som är direkt skadlig för mindre barn.

Här nedan är en riktigt bra dokumentär (dock om amerikanskt vatten) som ger en oerhört bra bild av hur farligt det verkligen är för oss – och speciellt för små barn. Dokumentären visar bl.a att fluor ökar risken för minskad IQ, påverkar hjärnan och dess signaler samt gör benen i kroppen sköra. Fluor till och med jämförs med droger som Prozac (Fluoxetin) och de djurförsök som gjorts på råttor har visat en påtaglig påverkan på deras hjärnor.”

Se trailen:

Här har du 33 min av filmen

Här har du hela filmen

Här har du några sidor som kanske får dig att tänka till:

Flourid i drickvatten.
Vad din läkare inte berättar för dig
Oenighet om fluorhalt i dricksvattnet

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.