Följ oss på Facebook

Framme i Vale Do Capao

Publicerat 2015-12-18

Vi körde på dammiga, gropiga sand vägar i nästan 2 timmar tills vi kom fram till den lilla byn.

Nu är jag framme i Vale Do Capoe, det är verkligen helt magiskt här. I tisdags morse lämnade vi vårt hus i Arrial D’Ajuda och flög från Porto Seguro till Salvador.

Vi hade förbokat en bil som vi hämta upp, vi bestämde oss för hyra bil i stället för att ta oss fram med buss. Så himla skönt att kunna stanna när och vart du vill. Vi körde upp till Chapada de diamantina och ett lite ställe som heter Lencois, vi tog in på ett jätte fint Guest House en natt och i går morse körde vi vidare till Vale do Capao. Herre gud vilka vägar och vilken miljö, så underbart vackert. Vi körde på dammiga, gropiga sand vägar i nästan 2 timmar tills vi kom fram till den underbara lilla byn.

Nu bor vi i ett hus som ligger ca 25 min rakt in i skogen i en dal omgiven av höga höga berg, utan el och vatten. Det är så lugnt och fridfullt, så här sitter jag nu på verandan och lyssnar till vinden och fåglars sång åh precis nu kom det en kolibri och sög nektar från en blomma vid min sida.

Inne i den lilla byn finns det restauranger, barer och små mysiga affärer. Där finns ett internet ställe så dit måste jag ta mig för att ha någon kontakt med omvärlden för det finns ingen mottagning telefonen heller. Igår badade vi i ett litet vattendrag som ligger alldeles nära huset, Mia tog mig på ryggen det var svårt att ta sig fram i rullstol. Tyvärr så är det väldigt torrt och många av vattendragen är helt uttorkade.

Här skall vi stanna till runt den 26-27 December sen skall vi ta oss tillbaka ner till stranden för en festival.

flyg1

flyg2

flyg3

road1

road3

bad1

bad2

bad4

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.