Följ oss på Facebook

Mitt namn är Mikael Ingebäck och föddes 1985 med diagnosen AMC (Artrogrypos Multiplex Congenita) som är en led/muskelsjukdom. Jag är bosatt i Alingsås.
Att skriva har jag alltid tyckt om och jag känner att jag uttrycker mig bäst i skrivform, med tanke på mitt otydliga tal. Håller just nu på att skriva på min debutroman som är en skönlitterärt roman, som heter 2 Player.
I den här bloggen kommer jag främst blogga om allt som har mitt funktionshinder och göra, men även om handikappfrågor som jag på senare tid har börjat brinna för. Och det kanske kan komma låta som att jag är väldigt arg och bitter på saker, men jag lovar jag är en ganska så glad och positiv av mig! 😉

Funktionsnedsatta personer i popkulturen

Publicerat 29 december, 2017

IMG_2113

Första inlägget på den här sidan då. Vad kul det ska bli och blogga här! 🙂
Och eftersom detta är första inlägget så tänkte jag att jag skulle berätta ytterligare mer om min debutroman och mina tankar/reflektioner om funktionsnedsatta personer i popkulturen.

Som ni kanske har läst i min presentation så skriver jag just nu på min debutroman som för tillfälligt går under arbetsnamnet 2 Player.
Historien kretsar runt två personer som bor varsin sida av Atlanten och som lever två helt olika liv. Vi får följa med Aaron som är ”icke-funktionsnedsatt” och Johan som har ett funktionsnedsättning.
Dom kommer i kontakt med varandra när dom spelar ett spel online, därav namnet på boken, och en vänskap uppstår.
Jag har inte riktigt tänkt klart hur resten av romanen ska vara. Men tanken är att jag ska ta upp ämnen och frågor som jag tycker bör prata om, som t.ex. vissa handikappsfrågor.

Men när jag fick idén till boken så reflekterade jag över att det finns inte så många funktionsnedsatta karaktärer. Och det är väldigt synd tycker jag för att iallafall jag vill ha någon karaktär som jag kan relatera mig till när jag läser/ser något. Fast samtidigt förstår jag att om man inte har någon naturlig kontakt med personer med funktionsnedsättning så är det kanske inte det första man tänker på. Sen kanske det inte gör det lättare när vi matas från alla håll och kanter om hur man ska se ut och hur man ska leva.

speechless blogg

Bilden är tagen från nätet.

 

Taggar