Följ oss på Facebook

Hej!
Mitt namn är Mikaela Lastre. Min blogg handlar om mode och kläder för personer som sitter i rullstol. Jag bor tillsammans med min sambo Kristoffer och han är rullstolsburen.
Jag startade bloggen när jag och Kristoffer hade svårt att hitta kläder som sitter bra. Jag frågade honom en kväll framför TV:n – Varför finns det inte anpassade kläder för rullstolsburna? Han svarade att det inte finns helt enkelt. Det tycker jag är sorgligt!
I Sverige finns det nämligen 130 000 människor som sitter i rullstol och att vi inte har kommit längre än såhär! Ja, alla har rätt att följa mode och trender oavsett om du sitter i rullstol eller ej! Det är en del av ens identitet. Detta kan ni läsa om, och mycket mer om på min blogg här!

Du är välkommen att mejla mig på adressen: info@wheelwear.se
Vi ses!

Trevlig Kristi himmelsfärdsdag

Publicerat 25 maj, 2017

Trevlig Kristi himmelsfärdshelg

Hej!

Jag vill önska alla mina läsare en trevlig Kristi himmelsfärdsdag och en trevlig helg!

Kram

Sommarbyxor från Klädvalet

Publicerat 20 maj, 2017

Vi har hittat sommarbyxor som jag vill berätta mer om

Hej!

Vi har hittat ett par sommarbyxor från Klädvalet som jag vill berätta om. Byxorna är  i 40% linne och 60% bomull. De är oerhört mjuka och sköna och Kristoffer använder dem ofta.

Om du köper byxor hos Klädvalet innan den 4/6 så får du 15 % rabatt när du använder rabattkoden wheelwear, bra va? Så passa på att fynda byxor du med!

OBS: Det gäller byxor med högra grenlängd bak och för både dam och herr.

Klicka här för att komma till Klädvalets shop

En nyhet på Klädvalets hemsida är att det numera finns en speciell kampanjknapp där du enkelt hittar just nu pågående kampanjer. Just nu så har de 15 % på alla rullstolsväskor. Du kan läsa mer här.

Kram

Iz Collection

Publicerat 15 maj, 2017

Varför har IZ Collection gått i konkurs?

Hej!

Härom dagen när jag surfade så fick jag idén att besöka IZ Collection för att kolla vad de hade för vårnytt. När jag slår in adressen så får jag ett meddelande om att sidan inte längre finns. Jag börjar då leta efter ledtrådar till vad som hänt och får fram att efter sju år så har företaget lagt ner sin verksamhet av ekonomiska skäl.

Izzy Camille,!med 30 års erfarenhet inom designbranschen och att designa snygga och adaptiva kläder för personer i rullstol, lanserar år 2009 klädmärket IZ Collection. Hon tillbringar de första fem åren med att lära sig hur hon ska applicera sina modekunskaper. Det viktigaste för henne i hennes skapande är att designa kläder som sitter bra. Hon har designat allt från jackor och kostymer till klänningar och byxor som annars kan vara ett stort problem för rullstolsburna. IZ Collection har haft kunder från hela världen. För varje köp som gjordes så skänkte IZ Collection tio procent till en hjälporganisation.

Om nu IZ Collection har haft kunder runt om i hela världen så kan man ju verkligen fråga sig varför hon var tvungen att lägga ner sin verksamhet? Kan det vara priset eller att personer inte vill handla kläder via nätet? Kan det vara så enkelt som att det behövs tillgänglighet, alltså att kläderna finns i olika klädbutiker? Det finns många inklusive mig som vill prova kläderna innan samt att kunna känna på kvalitén. Jag är långt ifrån ensam om detta.
Vad tycker du om att IZ Collection har lagt ner sin verksamhet? Har du köpt kläder via IZ Collection? Och vad tycket du om kvalitén på kläderna?

Jag skulle verkligen vilja höra dina åsikter i ämnet, så hör gärna av dig!

Kram

Mörrums nationaldag och mina smycken

Publicerat 9 maj, 2017

Nu kan du köpa mina smycken hos Mörrums blommor :)

Hej!

Den 11 maj är det Mörrums nationaldag, och det firas med marknad och karuseller som pågår mellan den 10-11 maj. Mina smycken finns nu hos Mörrums blommor, och det är först till kvarn som gäller. Mina armband och väsksmycke finns hos Mörrums blommor under en begränsad tid, så passa på!

När ni köper armband och väsksmycke så skänker jag 30 % till forskning om ryggmärgsskador som Neuroförbundet gör. Jag har totalt skänkt 636 kronor till Neuroförbundet. 

Ni kan läsa mer om mina smycken här.

Mörrums blommor finns på Sölvesborgsvägen 24 och har öppet varje dag mellan 10-18

 

Mina smycken hos Mörrums blommor

 

Välkomna 🙂

Skänkt pengar till Neuroförbundet

Publicerat 2 maj, 2017

Skänkt till forskning om ryggmärgsskador

Hej!

Jag vill tacka alla som har köpt smycken av mig och gjort det möjligt för mig att kunna skänka pengar till forskning om ryggmärgsskador. Idag har jag betalat in 284 kronor till Neuroförbundet.

Jag anordnade en tävling där jag lottade ut två stycken armband för att jag ville fira att Wheelwear.se  fyllde ett år härom dagen, och vill härmed tacka alla som bidragit och deltagit i tävlingen.

Kram