Följ oss på Facebook

Stor respons på mitt senaste inlägg!

Publicerat 8 december, 2017

Fått stor respons på mitt senaste inlägg om att ni känner igen er i detta att expediter i olika affärer inte har kunnat hjälpa till när ni besökt en ”vanlig” klädbutik..

Hej!

Härom veckan skrev jag ett inlägg med rubriken ”varför rullstolsburna blir bemötta annorlunda än andra” som jag fått väldigt mycket respons på från er läsare. Ni är många som skriver att ni känner igen er i detta att expediter i olika affärer inte har kunnat hjälpa till när ni besökt en ”vanlig” klädbutik. Det är verkligen sorgligt att det är så! Oavsett om man sitter ner eller ej ska man väl kunna gå in i en affär och köpa det som man behöver utan att behöva gå runt till olika affärer och leta eller vara hänvisad till att handla på nätet.

Kläderna som rullstolsburna köper i en ”vanlig” klädbutik sitter inte bra alls men detta har handeln inte fattat. Detta har jag pratat om många gånger här på bloggen, men det tål att upprepas!

Hur ska vi då få handeln att fatta att det måste finnas kläder för rullstolsburna i ”vanliga” klädbutiker? En sak som jag tror skulle göra det lite bättre vore om det i designers utbildning ingick en eller flera moduler som handlade om hur man ska designa kläder för rullstolsburna. Alltså helt enkelt vad som är extra viktigt att tänka på när man skapar dessa plagg. Jag tycker det är bra att Louise Linderoth har fått så bra respons på sin kollektion ”have a seat” vilka kanske gör att man får upp ögonen för denna typ av kläder. Nu hoppas jag att det sprider sig till fler designers! Louise beskriver sitt arbete bra i en video som jag skrev om i mitt förra inlägg. Du kan ta del av videon här.

Om du som läser detta eller mina tidigare inlägg vill diskutera ämnet ”kläder för personer i rullstol” så hör gärna av dig till mig här på bloggen!

Kram

Kommentarer

 1. Hej Mikaela!
  Ett intressant möte med dig vid gårdagens Glöggmingel.
  En viktig sida att känna till och få tips .
  Förmodar att du har kontakt med rehabkliniken i karlshamn och att du har kontkat med sjuksköterksa Maria Tenland på Specialistrehab som är kontlatsjuksköterska för ryggmärgsskadade.
  jag kommer att tipsa några av pensionärerna på PRO i Svängsta att denna sida finns.
  Mvh
  Monica Nobach
  emnebodavägen 312-60
  37692 Svängsta
  0701423139

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*